Ante Sekulić i Zvonko Bogdan počasni građani Subotice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2009, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ante Sekulić i Zvonko Bogdan počasni građani Subotice

SUBOTICA - Svečanom sednicom na kojoj su uručene gradska priznanja Počasni građanin i Pro urbe danas je obeležen Dan Subotice.

Dobitnici zvanja Počasni građanin su Ante Sekulić, akademik iz Zagreba rođen u Tavankutu kod Subotice, kao i proslavljeni pevač Zvonko Bogdan.

Nagrade Pro urbe uručene su nekadašnjem fudbaleru "Spartaka" Milošu Glončaku, direktoru Međunarodnog festivala pozorišta za decu Slobodanu Markoviću, pesnikinji Mariji Šimoković, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pozorišnom reditelju Andrašu Urbanu, bibliotekaru Miletu Tasiću i košarkaškom treneru Karlu Kopiloviću.

Pre 230 godina Subotica je dobila status slobodnog kraljevskog grada u tadašnjoj Austrougarskoj monarhiji.

"Odluka tadašnjih gradskih otaca bila je plod hrabrosti, ali i vizije, koja je kasnije unapredila grad. Subotica je tada doživela veliki ekonomski i kulturni razvoj", rekao je predsednik Skupštine grada Jene Maglai.

On je istakao da i današnje vreme zahteva hrabrost, ali i ozbiljnost u suočavanju s problemima.

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić rekao je da će vreme pred nama biti obeleženo saradnjom sa partnerskim gradovima u regionu, kao i da je to ne samo najbolji način za prevazilženje sadašnje krize nego i prečica na putu ubrzanog razvoja.

On je posebno istakao očuvanje dobrih međunacionalnih odnosa kao najveće dostignuće Subotice.

"To je dostigunuće kojim se ponosimo, ali i dostignuće koje u kontinuitetu moramo odbraniti. Finansijski problemi sa kojima se suočava čitav svet, Srbija, pa i naš grad, kao i socijalni problemi koje kriza donosi sa sobom, pogodno su tlo za sve one koji bi svoj politički uspon da postignu na račun širenja međunacionalne mržnje", rekao je Vučinić i pozvao sve političke aktere da deluju u duhu uvažavanja i tolerancije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.