Akcioni plan zapošljavanja u Novom Sadu vredan više od 170 miliona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2021, 12:01

Akcioni plan zapošljavanja u Novom Sadu vredan više od 170 miliona

U Gradskoj kući održana je sednica Saveta za zapošljavanje Grada Novog Sada na kojoj je usvojen Akcioni plan zapošljavanja za 2021. godinu, a kojoj su pored člana Gradskog veća za privredu Milorada Radojevića koji je i predsednik Saveta, prisustvovali i članovi Gradskog veća, gradskih uprava, predstavnici Nacionalnog saveta za zapošljavanje, Univerziteta u Novom Sadu, Sindikata i Poslodavaca.

Akcioni plan zapošljavanja Grada Novog Sada za 2021. godinu predstavlja osnovni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dokument za sprovođenje aktivne politike zapošljavanja na teritoriji Grada Novog Sada kojim se definišu ciljevi i prioriteti i utvrđuju programi i mere koji će se realizovati u 2021. godini, radi unapređenja zapošljavanja i smanjenja nezaposlenosti.

"Grad Novi Sad godinama uspešno sprovodi aktivnu politiku zapošljavanja i ostvaruje dobre rezultate. Vrednost Akcionog plana zapošljavanja za 2021. godinu je 171.350.000 dinara i očekuje se da njime bude obuhvaćeno oko 700 lica. Ovogodišnji prioriteti aktivne politike zapošljavanja su otvaranje novih radnih mesta i podsticanje samozapošljavanja, naročito žena, što pokazuje težnju Grada da podrži princip rodne ravnopravnosti. Realizovaćemo i programe stručnog osposobljavanja mladih koji prvi put zasnivaju radni odnos na određeno vreme, za obuku za samostalan rad u struci kao i sprovođenje programa stručne prakse", rekao je Milorad Radojević i dodao da se prvi konkursi očekuju početkom maja.

Programi i mere aktivne politike zapošljavanja Grada koji će biti realizovani u cilju povećanja zaposlenosti i smanjenja nezaposlenosti u 2021. godini su: program pripravnika, program stručne prakse, organizovanje javnih radova od interesa za Grad, podrška samozapošljavanju, subvencije za otvaranje novih radnih mesta, sajmovi zapošljavanja, Univerzitetska profesionalna praksa studenata kao i obuke i edukacija lica.

Od 2012. do 2020. godine za programe zapošljavanja izdvojeno je oko milijardu i osamdeset pet miliona dinara, što Novi Sad svrstava na sam vrh lokalnih samouprava koje opredeljuju najviše sredstava za programe zapošljavanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.