APV obezbedila sredstva za regresiranje troškova prevoza učenika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2018, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

APV obezbedila sredstva za regresiranje troškova prevoza učenika

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obratio se, danas, na svečanosti povodom potpisivanja ugovora sa predstavnicima 44 lokalne samouprave sa teritorije AP Vojvodine, koje su, putem konkursa, ostvarile pravo na sredstva za regresiranje prevoza učenika srednjih škola, u vrednosti od 182 miliona dinara.

Predsednik Mirović izjavio je da je ovo značajan program koji Pokrajinska vlada realizuje, jer se njim, kako je naveo, šalje poruka podrške učenicima koji su odabrali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << školovanje izvan mesta u kojima žive.

"Pokazali smo sposobnost da investiramo u obrazovanje, te da u odnosu na jačanje naših finansijskih kapaciteta za to izdavajamo sve više sredstava i to će ostati jedan od prioriteta Pokrajinske vlade", rekao je predsednik Mirović.

Podsetio je, da je Pokrajinska vlada, za nepune dve godine izdvojila značajna sredstva za rekonstrukciju predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u Vojvodini, te da je za tu namenu izdvojila gotovo 668 miliona dinara.

"Prosečno govoreći, u skoro svakoj školskoj ustanovi u AP Vojvodini imali smo određena ulaganja", kazao je predsednik Mirović.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za upravu, propise, nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Mihalj Njilaš, rekao je da je ovaj konkurs samo jedan u nizu pokazatelja kontinuirane i plodonosne saradnje između lokalnih samouprava i pokrajinskih vlasti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pokrajinska vlada dodelila 182 miliona dinara za prevoz učenika srednjih škola

Izvor: Blic, 29.Maj.2018

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obratio se, danas, na svečanosti povodom potpisivanja ugovora sa predstavnicima 44 lokalne samouprave sa teritorije AP Vojvodine, koje su, putem konkursa, ostvarile pravo na sredstva za regresiranje prevoza učenika srednjih škola, u vrednosti od 182 miliona...

Nastavak na Blic...

Pokrajina regresira prevoz učenika srednjih škola opštine Odžaci

Izvor: 025info.rs, 30.Maj.2018, 11:21

Na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice opštini Odžaci je odobreno nešto više od 3,2 miliona dinara za regresiranje prevoza učenika srednjih škola u međugradskom saobraćaju za period januar-decembar 2018. godine. Potpisivanju...

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.