Duže kolone vozila na ulazu u Srbiju iz Mađarske i Hrvatske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Dec.2019, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duže kolone vozila na ulazu u Srbiju iz Mađarske i Hrvatske

Formirane su duže kolona putničkih vozila na izlazu iz Mađarske, na prelazima „Horgoš" i „Kelebija" kao i sa Hrvatskom na "Batrovcima" zbog čega treba očekivati još oko par sati zadržavanja na izlazu iz ovih zemalja ka Srbiji.

Na izlazu iz Hrvatske formirana je duža kolona putničkih vozila, zato su zadržavanja putničkih vozila duža, saopštio je AMSS.

Alternativni prelazi sa ovom zemljom su GP Šid, GP Luba ili GP Sot.

Zbog velikog priliva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vozila zadržavanja su duža na izlazu iz Mađarske na njihovim izlaznim terminalima, među zona je sa ovom zemljom puna.

Zato se preporučuje korišćenje manje frekventnih prelaza sa Mađarskom, kao što su Bački Breg i Kelebija, a samo za putnička vozila od 7-19 č., otvoreni su, GP Bajmok, Bački Vinogradi i Đala.

Za teretna vozila nema zadržavanja ni za jednu kategoriju vozila.

Povoljne vremenske prilike ovog popodneva donose dobre uslove za odvijanje saobraćaja, a ujedno i omogućavaju dobru prohodnost puteva.

I u narednom periodu očekuje se veći broj vozila na svim važnijim i frekventnijim putnim pravcima.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnoj stanici Stara Pazova ka Beogradu zadržavanje na naplati je oko 40 minuta.

Na graničnom prelazu Horgoš prilikom ulaska u našu zemlju zadržavanja su svega 20 minuta, a kako bi se sve odvijalo brže, tokom dana otvoreno je svih osam traka. Prilikom izlaska iz Srbije nema zadržavanja i saobraćaj se odvija bez problema. Na Mađarskoj strani prilikom izlaska iz zemlje stvorena je duža kolona vozila, a zadržavanja su oko sat vremena.

Na graničnom prelazu Horgoš tokom dana u nekoliko navrata bilo je zastoja, kada su formirane duže kolone, ali su potom otvorene još dve dodatne linije, tako da je u funkciji bilo svih osam traka, a zadržavanja su kasnije bila oko 20 minuta prilikom ulaska u Srbiju.

Oni koji su izlazili iz naše zemlje obavili su kompletnu proceduru bez čekanja. Na Mađarskoj strani formirana je duža kolona vozila, pojedini putnici čekali su po nekoliko sati, ali je bilo i onih zadovoljnijih koji su granicu prešli za 15 minuta. U zavisnosti od potreba, uprava Granične policije Horgoš otvoriće sve trake kako bi se saobraćaj odvijao bez većih problema, mada je situacija u odnosu na prethodni period znatno bolja, što je, između ostalog, rezultat sporazuma Srbije i Mađarske o minimumu graničnih kontrola do 15. januara.

''Na izlazu iz zemlje koristimo dve trake i nema zadržavanja, procedura se obavlja za 10 minuta. Na ulazu je situacija drugačija, koristimo šest traka, tako da nema većih zadržavanja, mada je tokom dana bilo u jednom momentu zadržavanja do sat vremena. Tada smo pojačali kapacitete i radili sa osam saobraćajnih traka'', kaže Vukan Papić, pomoćnik komandira stanice Granične policije Horgoš

Kako bi svi oni koji žele da praznike obeleže u svojoj zemlji učinili to bez nepotrebnih gužvi na graničnim prelazima, nadležni podsećaju putnike da na raspolaganju imaju osam graničnih prelaza sa Mađarskom, što bi trebalo da iskoriste.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pojačan saobraćaj, na ulazu u zemlju duža čekanja na Horgošu i Batrovcima

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Dec.2019

Promena vremena u ovim danima pojačanog saobraćaja donosi teže i zahtevnije uslove vožnje, mokre kolovoze, smanjenu vidljivost i nisku oblačnost ili maglu te se vozači upozoravaju da budu oprezni, saopštio je Auto-moto savez Srbije...Postoji i opasnost od odrona u ovakvim vremenskim uslovima kojih...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.