AKTUELNO: U Srbiji od korona virusa obolelo još 426, preminulo 8 osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2020, 06:16

AKTUELNO: U Srbiji od korona virusa obolelo još 426, preminulo 8 osoba

Prema poslednjim podacima od koronavirusa je zaraženo još 426 pacijenata, bitku sa virusom je izgubilo osam pacijenata. Testirano je 11.521 osoba, ukupno 580.271. Na respiratorima se nalazi 205 osoba, dok je hospitalizovano 4.619 pacijenata. Samo u Kliničkom centru Vojvodine hospitalizovano je blizu 300 pacijenata. Vanredna situacija je proglašena u više od 30 gradova i opština u Srbiji.

14: 40 - Zlatiborski okrug: Novozaraženih 67, u Užicu 17, Požegi 16
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Od rezultata testiranja dobijenih prethodnih dana sa područja Zlatiborskog okruga potvrđeno je 67 novih slučajeva pozitivnih na virus COVID -19, saopštio je Zavod za javno zdravlje Užice.

Od toga je u Užicu registrovano novih 17 slučajeva, Požegi 16, Arilju devet, Priboju osam, Bajinoj Bašti pet, Prijepolju četiri, koliko i u Čajetini, Novoj Varoši tri i Kosjeriću jedan.

14:06 - Novi Pazar: U regionalnom kovid centru 167 pacijenata, umrle dve osobe

Prema poslednjim podacima, u regionalnom kovid centru u Novom Pazaru hospitalizovano je 167 pacijenata, a od posledica virusa korona preminule su dve osobe, saopšteno je iz tog grada. Dva pacijenta su usled teške kliničke slike na respiratoru, a šest pacijenata je na high-flow.

13.21 - Stevanović: Situacija još nije stabilna

Direktor Infektivne klinike KCS Goran Stevanović izjavio je danas da je broj pregleda i prijema kovid pacijenata u toj ustanovi na istom nivou kao prethodnih dana, ali da zabrinjava što pet do šest odsto hospitalizovanih pacijenata ima tešku kliničku sliku i odmah po prijemu zahteva mehaničku ventilaciju ili druge potpore kiseonika.

12.58 - U Podunavskom okrugu 31, a u Braničevskom 15 novih slučajeva

U Podunavskom okrugu zabeležen je 31 novi slučaj virusa korona, dok je u Braničevskom okrugu broj zaraženih veći za 15, saopštila je danas direktorka Zavoda za javno zdravlje Požarevac Ana Jovanović.

12.55 - Za 2 dana 5.000 elektronski prijavljenih za informacije o testu

Za dva dana skoro pet hiljada građana se prijavilo za elektronsku uslugu koja će ih obavestiti da su njihovi rezultati PCR testa na Kovid 19 gotovi, a koja se pruža preko eUprave, rekao je danas direktor Kancelarije za IT i elektronsku upravu Vlade Srbije Mihailo Jovanović.

12.00 - U beogradskim bolnicima dovoljno mesta, u četiri grada ne smanjuje se broj pregleda 

U ovom momentu ima dovoljno mesta u kovid bolnicama u Beogradu, a u toku dana će iz kovid bolnica u Čačku, Šapcu, Požarevcu i Kraljevu oko 10 do 15 pacijenata biti prebačeno u Beograd, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

On je rekao da se ne smanjuje broj pregleda u tim gradovima i da se očekuje veći priliv pacijenata, te dodao će prebacivanjem pacijenata u Beograd biti oslobođeni kapaciteti u tim lokalnim bolnicama.

10.50 - U Kosjeriću uvedena vanredna situacija

Štab za vanredne situacije u Kosjeriću je, usled epidemiološke situacije izazvane virusom korona, proglasio vanrednu situaciju u toj opštini, navedeno je sajtu opštine.

Od početka epidemije u Kosjeriću je registrovano 26 pozitivnih osoba, a dve su preminule, dok se za 30 osoba čekaju rezultati.

10.38 - Jablanički okrug: Od 127 uzoraka 17 pozitivno

Od 127 rezultata iz laboratorije "Vatreno oko" i Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju koji su stigli u Zavod za javno zdravlje Leskovac, na koronavirus pozitivno je 17 na teritoriji Jablaničkog okruga, a među njima je i prvi potvrđeni slučaj u opštini Crna Trava.

U Leskovcu je zabeleženo 13 novih slučajeva pozitivnih na virus koronu, u Vlasotincima dva i Bojniku jedan.

10.34 - Kon: Popravlja se epidemiološka situacija u Beogradu

Epidemiološka situacija u Beogradu se popravlja, o čemu jasno svedoče podaci iz Kovid ambulanti, kazao je danas epidemiolog Predrag Kon.

Kon je naglasio da je pre 13. jula u Beogradu bilo i do 900 ljudi sumnjivih na Kovid-19 dnevno, a da je potom ta cifra počela da se smanjuje.

10.28 - Pčinjski okrug: Od 144 uzoraka šest pozitivno na virus korona

Na teritoriji Pčinjskog okruga, prema poslednjim podacima, od 114 obrađenih uzorka, šest je pozitivno na virus Kovid 19, od čega najviše u Vranju - tri, saopšteno je na zvaničnom sajtu Grada Vranja.

Po jedna novozaražena osoba registrovana je u Bujanovcu, Surdulici i Vladičinom Hanu.

10.21 - Vranje: Hospitalizovano 188 pacijenata, jedna osoba preminula

Prema poslednjim podacima od jutros, u četiri kovid bolnice u Vranju hospitalizovano je 188 pacijenata koji se leče od virusa korona, a zabeležen je i smrtni slučaj, saopšteno je na sajtu Grada Vranja.

Među hospitalizovanim pacijentima nema dece, a trenutno su kapaciteti takvi da ima slobodnih 27 kreveta.

09.00 - U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu 22 pacijenata 

Trenutno je u Vojnoj bolnici u Petrovaradinu na lečenju od korona virusa 22 pacijenata. Od juče su lekari te bolnice primili jednog a otpustili šestoro pacijenata.

08.58 - Petogodišnjak se leči od kovida u Institutu za majku i dete

Jedno petogodišnje dete, kog koga je potvrđena infekcija korona virusa, ima upalu pluća i leči se na Institutu za majku i dete, izjavio je danas prof. Vladislav Vukomanović iz Instituta.

Kliničko stanje deteta relativno brzo se popravilo uz primenu antibiotske terapije, dete je u fazi oporavka i lekari planiraju njegov otpust uskoro, rekao je Vukomanović.

07.11 - U Čačku na respiratoru 12 pacijenata 

U čačanskoj Opštoj bolnici hospitalizovano je 160 pacijenata na svim kovid odeljenjima. Petnaest osoba sa najtežom kliničkom slikom nalazi se u formiranom respiratornom centru, od kojih je 12 pacijenata na respiratoru.

06.39 - Nova žrtva virusa iz Knjaževca

Knjaževački zdravstveni centar saopštio je da je jedna osoba, koja je iz Knjaževca bila upućena u Niš na lečenje, preminula od kovida 19.

Od 1. jula testirano je 138 osoba u Knjaževcu, od koji je 50 pozitivno. Za njih 40 čekaju se rezultati.

Prema informacijama iz Gradske kuće u Zaječaru, u poslednja 24 sata obrađeno je samo 11 uzoraka testiranih građana, a među njima nema pozitivnih. Izrađuje se 110 testova, a juče je poslato još 35.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.