AKTUELNO: Novozaraženih 276, petoro preminulo, opada broj pacijenata na respiratorima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Avg.2020, 06:38

AKTUELNO: Novozaraženih 276, petoro preminulo, opada broj pacijenata na respiratorima

U poslednja 24 sata u Srbiji je potvrđeno 276 novih slučajeva korona virusa, na osnovu 9.922 testoirana uzorka, a preminulo je još pet osoba, novi su podaci Ministarstva zdravlja. Na respiratorima se trenutno nalazi 118 pacijenata, što je blagi pad u odnosu na jučerašnji dan kada ih je bilo 120.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je ranije danas da je do jutros u Srbiji bilo hospitalizovano 3.519 osoba, što je za oko 2.000 manje nego pre desetak dana.

Od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << početka epidemije potvrđeno je 27.608 slučajeva korona viursa, a preminulo je 626 osoba. Do danas je u Srbiji testirano 733.059 osoba.

23.13 - Ostojić: Osmoro dece na odeljenju KBC "Dr Dragiša Mišović"

Od početka epidemije u Srbiji gotovo 300 dece primljeno je u Dečju kliniku KBC "Dr Dragiša Mišović" i sada je na odeljenju njih osmoro, a dobra vest je da se taj broj smanjuje iz dana u dan, kažu u toj beogradskoj bolnici.

Trenutno je na odeljenju najmlađi pacijent beba od 37 dana, dok najstarije dete ima 15 godina, rekla je za "Blic" rukovodilac te ustanove doktorka Olivera Ostojić.

15.50 - KC Niš: Hospitalizovano 252 pacijenta, preminula jedna osoba

U kovid objektima Kliničkog centra Niš trenutno su hospitalizovana 252 pacijenta, od kojih je kod 110, među kojima i dva deteta koja su u stabilnom stanju, laboratorijski potvrđen virus korona, dok su ostali suspektni slučajevi.

Od ukupnog broja hospitalizovanih 10 je priključeno na respiratore, a jedna osoba sa potvrđenim virusom korona je preminula, poslednji su podaci KC Niš.

15.43 - Pirot: Bez novozaraženih, u bolnici jedan pacijent 

Zavod za javno zdravlje Pirot saopštio je danas da od testiranih 19 uzoraka sa teritorije Pirotskog okruga, nijedan nije pozitivan na virus korona.

Od početka epidemije do danas na području okruga ukupno je uzorkovano 3.157 briseva, a od toga je laboratorijski potvrđenih pozitivnih 350.

15.34 - Kisić: Početkom naredne nedelje detalji o nastavi od septembra

Budući da se bliži početak školske godine, članovi Kriznog štaba danas su razgovarali o modelima nastave sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem, a svi detalji o novoj školskoj godini biće poznati početkom sledeće nedelje.

"Bliži se početak škole i svi izazovi u vezi sa prevencijom širenja korona virusa. Danas smo imali produktivan sastanak, koji se odnosio na pravljenje najoptimalnijeg modela za pohađanje nastave u osnovnim i srednjim školama", rekla je zamenica direktora Instituta "Batut" dr Darija Kisić Tepavčević.

15.23 - U ustanovama socijalne zaštite zaraženo 268 korisnika i 81 zaposleni

Zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite kao i u domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno je prisustvo virusa COVID-19 kod 268 korisnika i 81 zaposlenog.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 676, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 283.

15.13 - Kraljevo: Manje hospitalizovanih, jedna osoba preminula

U Opštoj bolnici "Studenica" u Kraljevu, prema najnovijem izveštaju te zdravstvene ustanove, na kovid odeljenjima hospitalizovano je 45 pacijenata, što je za šest pacijenata manje u odnosu na juče.

Jedan pacijent sa potvrđenim virusom korona je preminuo.

15.04 - Čačak: Veći priliv pacijenata iz Lučana, preminula jedna osoba

U Opštoj bolnici Čačak na kovid odeljenjima hospitalizovano je 94 pacijenata, a sa potvrđenim virusom korona, preminula je jedna ženska osoba iz Čačka rođena 1952. godine.

U protekla 24 časa primljeno je šest pacijenata, a u respiratornom centru, gde su hospitalizovani pacijenti sa teškom kliničkom slikom, petoro je priključeno na respiratore.

14.15 - U Zlatiborskom okrugu 19 novih pozitivnih na virus korona

Prema poslednjim podacima, u Zlatiborskom okrugu potvrđeno je još 19 novozaraženih, saopšteno je danas iz Zavoda za javno zdravlje Užice.

Najveći broj novih slučajeva pozitivnih na virus korona zabeležen je u Priboju - šest, u Arilju i Požegi po tri, dok je u Prijepolju i Užicu registrovano po dva nova slučaja, a u Bajinoj Bašti, Novoj Varoši i Čajetini po jedan.

13.21 - U Sremskoj Mitrovici epidemiološka situacija pod kontrolom

U Sremskoj Mitrovici trenutno je 119 osoba pozitivnih na virus korona, dok je u Sremskom okrugu ukupno 290. Na osnovu dosadašnjih podataka nadležni kažu da je epidemiološka situacija u Gradu kontorlisana, a broj pozitivnih pacijenata je u padu.

13.16 - Valjevo: U poslednja 24 sata 26 novozaraženih osoba

U poslednja 24 časa u Valjevu, kod još 26 osobe, laboratorijski je potvrđen virus korona , a u Opštoj bolnici u tom gradu hospitalizovano je 85 pacijenata od čega je kod 44 potvrđen virus, a ostali su suspektni i imaju simptome virusa Kovid 19.

13.00 - Mačvanski okrug: Novozaraženih 22, najviše u Krupnju - sedam

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno Šabac, na teritoriji Mačvanskog okruga registrovano je 22 novozaraženih virusom korona, od čega najviše u Krupnju - sedam.

Kada su u pitanju ostale opštine tog okruga, u Šabcu su registrovana četiri novozaražena, u Loznici pet, Bogatiću dva, Koceljevi jedan i Malom Zvorniku tri.

12.38 - U Subotici hospitalizovano 86, četiri pacijenta na respiratoru

Prema najnovijem izveštaju Opšte bolnice u Subotici, u toj zdravstvenoj ustanovi trenutno je u kovid delu hospitalizovano 86 pacijenata, od kojih su šest u jedinici intenzivne nege, a četiri na respiratorima.

U poslednja 24 časa u kovid respiratornoj ambulanti Opšte bolnice Subotica obavljeno je ukupno 32 pregleda, a tri pacijenta su zadržana na bolničkom lečenju.

11.58 - Jablanički okrug:Od 104 testiranih 15 pozitivno

Na teritoriji Jablaničkog okruga, od 104 testiranih uzoraka na virus korona, pozitivno je 15, od toga najviše u Leskovcu - 11, podaci su Zavoda za javno zdravlje Leskovac.

10.52 - Povećan broj pacijenata na respiratorima u užičkoj bolnici

U užičkoj Opštoj bolnici trenutno je hospitalizovano 165 pacijenata pozitivnih i suspektnih na kovid-19, rekla je danas direktorka bolnice Jelena Raković Radivojević.

Ona je za Tanjug navela i da se na intenzivnoj nezi nalazi 18 pacijenata, od kojih je 11 na respiratoru, dok je juče u užičkoj bolnici bilo dvoje pacijenata na respiratoru.

9.52 - U Vojvodini manje od 700 pozitivnih na Kovid 19, u KCV-u 244 pacijenta

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je danas da moramo da probamo što je moguće više da smanjimo broj zaraženih da bi jesen sačekali sa manjim problemima i sa odmornijim zdravstvenim kadrom.

09.22 - U Vranju 92 pacijenta u kovid bolnicama

Među hospitalizovanima nema dece, prenosi RTS i dodaje da je jedan pacijent transportovan u Niš, a dva u Specijalnu bolnicu za plućne bolesti u Surdulici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.