AKTUELNO: U Srbiji 2.583 novozaražena, preminule 34 osobe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Apr.2021, 06:46

AKTUELNO: U Srbiji 2.583 novozaražena, preminule 34 osobe

U Srbiji su u poslednja 24 sata potvrđena 2.583 nova slučaja korona virusa na osnovu 12.099 testiranih uzoraka, a preminule su 34 osobe.

Na respiratoru je 228 pacijenata od ukupno 7.011 hospitalizovanih, objavljeno je na zvaničnom sajtu Covid19.rs.

Od početka epidemije u Srbiji je registrovano 660.299 slučajeva korona virusa, a od posledica infekcije preminule su 5.954 osobe.

Procenat smrtnosti je 0,90 odsto. Do sada je testirano 3.673.249 uzoraka. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

15.21 - Četvrtina novozaraženih u Beogradu, još tri grada trocifrena

Od 2.583 nova slučaja korona virusa, koliko je u Srbiji potvrđeno u poslednja 24 sata, najviše ih je u Beogradu - 631. Trocifren broj novozaraženih imaju još samo Novi Sad, 154 i Niš, 102.

15.09 - U domovima za stare i ustanovama socijalne zaštite 504 obolelih

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih kovidom-19 zaraženo je 246 korisnika i 258 zaposlenih, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

13.15 - Lončar: Više od 70 odsto zdravstvenih radnika primilo vakcinu

U Srbiji je vakcinu protiv korona virusa primilo više od 70 odsto zdravstvenih radnika, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

11.48 - U Novom Pazaru preminuo jedan pacijent iz Raške

U Opštoj bolnici Novi Pazar u poslednja 24 sata od posledica korona virusa preminuo je jedan pacijent iz Raške.

10.47 - Kosovo i Metohija: U srpskim sredinama 23 novozaraženih, nema preminulih

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji u poslednja 24 sata potvrđena su 23 nova slučaja korona virusa, a iz izolacije je izašlo 89 osoba, saopšteno je iz Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.

10.41 - Tiodorović: Odluka o povratku dece u škole veoma važna

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović ocenio je da je odluka o povratku dece u škole od 19. aprila "veoma važna" i istakao da je maksimalno podržava. Tiodorović je za B92.net rekao da je Krizni štab imao u vidu i to da će uskoro raspust, tako da će i u tom smislu biti smanjena mogućnost zaražavanja.

08.42 - Vesić: U Beogradu dato 932.426 doza vakcina

U Beogradu je, zaključno s jučerašnjim danom, vakcinisano 553.291 osoba, što iznosi 39,3 odsto punoletnog stanovništva, a revakcinisano 379.135, odnosno 27 odsto punoletnog stanovništva, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Epidemijska situacija u Srbiji se polako popravlja, sve je više vakcinisanih, ali su bolnice i dalje pune. Krizni štab je na jučerašnjoj sednici potvrdio da se učenici viših razreda osnovnih škola i srednjoškolci od ponedeljka 19. aprila vraćaju u školske klupe.

Oni će nastavu pohađati po modelu od 1. septembra - po smenama, sa manje učenika u odeljenjima, uz obavezu nošenja maski.

"Što se tiče drugih mera nema promena, ostaje kao što je i do sada bilo. Epidemiološka situacija je izašla iz vanredne, procenjujemo je sada kao nepovoljnu. Još uvek imamo veliki broj pacijenata koji leže na intezivnim negama i u bolnicama, ali je povećan broj otpusta u odnosu na broj prijema i polako dolazi do pražnjenja bolnica", rekao je epidemiolog Predrag Kon nakon sednice.

Nenad Popović, ministar za inovacije i tehnološki razvoj i predsednik Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom, rekao je za RTS da je na Torlaku napunjeno po 3.000 bočica komponenti 1 i 2 vakcine "sputnjik" od čega se po 1.100 bočica šalje u Moskvu gde će biti 21 dan radi analize".

"Po 1.100 od svake komponente se šalje u Moskvu na institut Gamaleja gde će biti 21 dan i gde će specijalisti instituta analizirati komponente i doneti odluku da li je Torlak spreman da otpočne proizvodnju. Nadamo se da će sve da bude u redu i da ćemo za 21 dan imati pozitivne informacije", naglašava ministar.

Država će uložiti osamnaest miliona evra u kapacitete za punjenje i pakovanje vakcina u Institutu "Torlak", kao i dvadeset miliona evra za uređenje prostorija i obnovu fasada, saopštio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Najavio je i da će "Torlak" uskoro proizvoditi i četvorovalentne vakcine za grip.

Građani Srbije koji nameravaju da putuju mogu prilikom ugovaranja aranžmana u svim turističkim agencijama da se prijave za vakcinaciju.

Oni su to do sada mogli da urade preko portala elektronske uprave, kontakt-centra i vajber čet bota.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.