AKTUELNO: U Srbiji 5.255 novozaraženih, umrlo još 37 osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2021, 08:10

AKTUELNO: U Srbiji 5.255 novozaraženih, umrlo još 37 osoba

U poslednja 24 sata u Srbiji je registrovano 5.255 novih slučajeva zaraze kovid virusom, od 16.642 testirane osobe, a umrlo je njih 37, objavilo je Ministarstvo zdravlja.

U bolnicama se nalazi 4.401 zaraženi, od kojih je su na respiratorima 183.

Od izbijanja pandemije u Srbiji je registrovano 865.686 zaraženih, a umrlo je 7.770 osoba.

Krizni štab i država razmatraju i uvođenje kovid propusnica. O tome još nije doneta konačna odluka. Strah od delta soja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << naveo je neke zemlje da pojačaju imunizacijuljudi koji su već do sada dva puta vakcinisani protiv koronavirusa.

Među njima je i Srbija. Sa druge strane, Svetska zdravstvena organizacija zatražila je od bogatih država da odlože vakcinaciju trećom dozom sve dok sve zemlje ne vakcinišu najmanje 40 odsto stanovništva.

15.45 -U Beogradu više od 1.400 novozaraženih

U Srbiji je u protekla 24 sata korona virus potvrđen kod 5.255 osoba od 16.642 testirana uzorka.

11:45 - Ana Banko: Novi sojevi virusa probijaju zaštitu

Nedovoljan obuhvat vakcinacije, evolucija virusa i stil života su ključni faktori zašto u Srbiji ponovo imamo porast broja obolelih od korona virusa, smatra virusolog Ana Banko.

09.00 - Dr Šekler: Zahvalite vakcinisanima što nam zdravstvo nije već krahiralo

Sve češće se govori o kovid propusnicama u Srbiji, ali je i dalje neizvesno kako će one izgledati i kada će biti uvedene.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.