AKTUELNO: U Srbiji rekordan broj novih slučajeva - 1.545

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2020, 07:18

AKTUELNO: U Srbiji rekordan broj novih slučajeva - 1.545

U Srbiji je u poslednjih 24 sata tretirano 11.004 građana, a registrovano 1.545 novih slučajeva kovida-19, što predstavlja rekordan broj obolelih u jednom danu.

Od poslednjeg preseka preminulo je još pet osoba.

Prema podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut" na respiratorima se nalazi 47 pacijenata.

Od poslednjeg preseka hospitalizovano je više od hiljadu obolelih.

Osim Beograda, žarišta su Novi Sad i Kragujevac.

Ukupno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je testirano 1.329.100 građana.

Ukupno je u Srbiji zaraženo 43.137 ljudi korona virusom, a preminulo je 809.

14.30 - U Srbiji PCR test za 24h, u drugim zemljama i duže od 7 dana

U Srbiji se rezutlati PCR testiranja na virus korona, dobijaju najkasnije za 24 sata, dok se u regionu, ali i zemljama poput Velike Britanije ili Kanade, čeka i duže od sedam dana.

14.20 - Za nenošenje maske 5.000 RSD ili 2.500 ako se plati za 8 dan

Izmenama Zakona o zastiti stanovništva od zaraznih bolesti, koje priprema radna grupa Vlade Srbije, biće propisano da komunalna milicija izdaje prekršajni nalog za nepoštovanje propisanih mera za sprečavanje širenja virusa Covid 19.

14.14 - Kragujevac: Nestabilno i pogoršava se

Epidemiološka situacija u Kragujevcu je izuzetno nestabilna sa trendom daljeg pogoršanja, izjavio je FoNetu epidemiolog Predrag Delić, zamenik direktora Instituta za javno zdaravlje u tom gradu. Delić je dodao da je od 13. oktobra evidentan je nagli rast boja inficiranih korona virusom na dnevnom nivou.

11.58 - U Zlatiborskom okrugu novih 35 pozitivnih

Za 24 sata na teritoriji Zlatiborskog okruga potvrđen je virus korona kod 35 osoba, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje Užice. Od ukupnog broja novoobolelih, u Prijepolju je registrovanu 14, Kosjeriću i Užicu po šest, Požegi i Priboju po četiri i Čajetini jedan.

10.20 - U Vojvodini 212 novoobolelih; Mirović: Sistem je spreman

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je danas da je u protekla 24 časa u Vojvodini od kovida 19 obolelo 212 ljudi, da je povećan broj hospitalizovanih, pa se u Kliničkom centru Vojvodine trenutno leči 50 pacijenata, što je za 10 više nego u četvrtak.

10.13 - Tiodorović: Ne postavlja se pitanje zatvaranja škola

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da se ne postavlja pitanje zatvaranja škola i vrtića i da je to stav koji postoji i u Evropi.

8.51 - KBC "Dragiša Mišović" skoro pun, na lečenju 174 kovid pacijenata

Načelnica anestezije Kliničko-bolničkog centra "Dragiša Mišović" Duška Ignjatović kaže da su u toj zdravstvenoj ustanovi trenutno na lečenju 174 kovid pozitivna pacijenta.

8.40 - Ivanuša: Situacija u Srbiji vrlo ozbiljna, čeka nas jači udar

Direktor Kancelarije SZO u Srbiji Marjan Ivanuša izjavio je da je epidemiološka situacija u Srbiji vrlo ozbiljna, kao i da se očekuje da će se situacija pogoršavati i u narednim nedeljama.

8.28 - U KCV se rapidno povećava broj pregleda i hospitalizacija

U Kliničkom centru Vojvodine se rapidno povećava broj ambulantnih pregleda i prijema na bolničko lečenje pacijenata obolelih od Kovid-19 virusne infekcije, saopštio je jutros KCV.

Kako navode, Klinički centar Vojvodine veoma brzim tempom puni svoje kapacitete i dodatno opterećuje resurse.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.