Zastava 63. Padobranske brigade kreće na put oko sveta

Izvor: Vostok.rs, 28.Nov.2020, 18:12

Zastava 63. Padobranske brigade kreće na put oko sveta

Uz snažne prijateljske veze, veterane 63. Padobranske brigade iz Niša simbolično će povezati i zastava bratstva, koja je danas krenula iz Niša i obići će veterane te jedinice širom Srbije, Evrope i sveta, prenosi RTS.
Zastava sa natpisom "Za otadžbinu, za druga, za pušku, za vojničku i ratničku čast – padobranci 63. Padobranske brigade" prethodno je osveštana, a akcija je pokrenuta uz odobrenje Generalštaba Vojske Srbije. Pratiće je i knjiga u koju će veterani ove brigade, učesnici ratova devedesetih i bombardovanja 1999. upisivati sećanja i emocije vezane za tu brigadu. Zastava bi trebalo da se vrati u Niš do 14. oktobra 2021. godine, kada 63. Padobranske brigada obeležava svoj dan i uz knjigu će biti izložena u spomen-sobi brigade u Nišu.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Iz Niša zastava 63. padobranske brigade krenula na put oko sveta

Izvor: JužneVesti.com, 29.Nov.2020, 11:19

Zastava elitne jedinice obići će svet tako što će je iz ruke u ruku prenositi njeni bivši pripadnici, koji žive širom planete. Putovaće i knjiga u koju će učesnici ratova devedesetih i bombarodvanja upisivati sećanja i emocije vezane za ovu brigadu.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.