S-400 i Pancir S stigli u Srbiju (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2019, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

S-400 i "Pancir S" stigli u Srbiju (VIDEO)

Rusija je poslala divizion raketnog sistema S-400 na vojnu vežbu koja se održava u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije, a prenosi Rojters.

Ministarstvo je saopštilo i da je poslata baterija "Pancir S" koja će takođe u Srbiji prvi put učestvovati u okviru obuke u inostranstvu, preneo je Rojters pozivajući se na Ria novosti.


>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Zajednička taktička vežba sa bojnim gađanjem, raketnih jedinica PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije, "Slovenski štit 2019", održava se na teritoriji Republike Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Vežba će se realizovati u rejonu aerodroma "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" na Batajnici i na poligonu "Pasuljanske livade", uz angažovanje i ostalih jedinica iz sastava Ratnog vazduhoplovstva i protvvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije.

Cilj vežbe je obrazovanje i upotreba zajedničke grupacije PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije, u protivvazduhoplovnoj odbrani teritorije i snaga vojske od izviđanja i dejstva neprijatelja iz vazdušnog prostora, kao i obučavanje i uvežbavanje komandi i jedinica za pripremu i izvođenje operacije PVO.

Rukovodilac vežbe je komandant 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva RV i PVO, brigadni general Tiosav Janković.

Osim raketnih sistema PVO koji su u sastavu Vojske Srbije, na vežbi će biti korišćeni i raketni sistemi PVO iz sastava Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.