ZNAKOVI SU UPOZORENJE ZA VOJSKU SRBIJE! KFOR započeo opsežnu akciju duž administrativne linije sa Kosovom

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2019, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZNAKOVI SU UPOZORENJE ZA VOJSKU SRBIJE! KFOR započeo opsežnu akciju duž administrativne linije sa Kosovom

KFOR je saopštio danas da će u narednim danima nastaviti da zamenjuje već postojeće znakove duž administrativne linije razgraničenja (ALR).

Istaknuto je da se KFOR "ne bavi pitanjima granice ili bilo kojim drugim pitanjem vezanim sa aktuelnom političkom diskusijom".

 - Znakovi su upozorenje koje ukazuje na udaljenost od ALR-a, kako bi se izbeglo da pripadnici KFOR-a i UNMIK-a prekrše sporazume sa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Vojskom Srbije tako što će slučajno preći ALR - saopštio je KFOR.

Naglašava se da je ALR "referentna linija, uspostavljena za vojne svrhe i nema nikakve veze sa zvaničnim sadašnjim ili budućim granicama" i da "ALR znaci ne utiču na život i aktivnosti građana na Kosovu".

KFOR navodi da je zamena već postojećih znakova duž ALR neophodna za sve znakove koji su u veoma lošem stanju, zbog izloženosti vremenskim prilikama, a da su "znaci postavljeni uz ALR reference SAMO za osoblje KFOR-a i UNMIK-a, a ne za građane Kosova".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.