Vulin uručio vojnu spomen-medalju izaslaniku odbrane Rusije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2020, 12:13

Vulin uručio vojnu spomen-medalju izaslaniku odbrane Rusije

Saradnja u oblasti odbrane Srbije i Rusije konstantno se razvija i na istorijskom je vrhuncu što potvrđuju brojne aktivnosti u okviru vojnotehničke saradnje, pomoć Rusije u borbi protiv virusa korona, kao i zajedničke vežbe oružanih snaga Rusije i Vojske Srbije.

To je zaključeno na današnjem sastanku ministra odbrane Aleksandara Vulina sa novoimenovanim i odlazećim izaslanikom odbrane Rusije u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Beogradu, general-majorom Aleksandrom Zinčenkom i pukovnikom Andrejem Sobakinom.

U saopštenju Ministarstva odbrane piše da je Vulin uručio Sobakinu vojnu spomen-medalju za izuzetan doprinos sistemu odbrane Srbije i zahvalio na odličnoj saradnji, rezultatima i zalaganju koji su značajno doprineli jačanju saradnje u oblasti odbrane između Srbije i Rusije.

Vulin je rekao da je imenovanjem generala Zinčenka na dužnost izaslanika odbrane Rusija pokazala da pridaje veliki značaj odnosima sa Srbijom.

Izrazio je uverenje da će novoimenovani izaslanik svojim radom dati veliki doprinos daljem razvoju saradnje u oblasti odbrane između Srbije i Rusije i poželeo generalu Zinčenku uspeh u obavljanju nove dužnosti.

Vulin je zahvalio na stalnoj podršci koju Rusija pruža očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije i njenih nacionalnih interesa.

Poručio je da mu je veliko zadovoljstvo i čast zbog ličnog poziva ministra odbrane Rusije generala Sergeja Šojgua da prisustvuje obeležavanju Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu 24. juna u Moskvi, naročito u vremenu kada postoje pokušaji revizije istorije i prekrajanja istorijskih činjenica.

Sastanku su, dodaje se u saopštenju, prisustvovali pomoćnik ministra za politiku odbrane Milan Ranković i ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.