Vulin posetio kasarnu General Pavle Jurišić Šturm: Ne prekidamo obuku ni jednog jedinog dana  (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jul.2020, 15:47

Vulin posetio kasarnu "General Pavle Jurišić Šturm": Ne prekidamo obuku ni jednog jedinog dana (FOTO/VIDEO)

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas Centar za obuku Kopnene vojske u kasarni “General Pavle Jurišić Šturm” u Požarevcu

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas Centar za obuku Kopnene vojske u kasarni "General Pavle Jurišić Šturm" u Požarevcu, gde je prisustvovao izvođenju različitih sadržaja obuke i istakao da se one izvode uz poštovanje svih preporuka lekara i vojnog saniteta.

Vulin je, nakon obilaska, rekao da svi pripadnici >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Vojske Srbije kroz svoju aktivnu karijeru imaju priliku da unaprede svoj položaj radom i zalaganjem.

 U Vojsci Srbije uvek ima prostora za rad, za napredovanje i usavršavanje. Bez obzira na kovid, poštujući sve zdravstvene preporuke lekar i vojnog saniteta, mi ne prekidamo obuku ni jednog jedinog dana - naglasio je Vulin.

Vojska Srbije, kako je istakao ministar, obučava se svakog dana i njen aktivni, profesionalni sastav se neprekidno priprema da čuva našu zemlju i bezbednost svakog građanina naše zemlje.

- Mi možemo da sačuvamo naš način života zato što imamo vojsku koja se neprekidno sprema, koja se neprekidno obučava i modernizuje, koja stalno napreduje i koja je zbog toga najveći odvraćajući faktor. Kada imate ovakvu vojsku, vi možete biti sigurni da je mir izvestan", poručio je Vulin.

Komandant Centra za obuku Kopnene vojske pukovnik Milovan Vasić istakao je da je danas prikazana integracija obuke 150 vojnika obučavanja Centra u okviru šest sadržaja obuke.

Kako je naveo, na obuci su pripadnici Osnovnog kursa za podoficire na specijalističkom delu obuke, profesionalni vojnici iz sastava Kopnene vojske na obuci za dopunsku vojno-evidencionu specijalnost i na dodatnom obučavanju, kao i slušaoci za rezervne oficire koji su u ulozi komandira odeljenja i vodova.

Takođe, dodao je Vasić, tu su i pripadnici Prve brigade kopnene vojske koji se obučavaju u savladavanju veština vožnje vojno-policijskog oklopnog vozila radi upućivanja u multinacionalnu operaciju u Libanu.

On je dodao da je zadovoljan tokom izvođenja obuke, jer pripadnicima mnogo znači, posebno pripadnicima na dodatnom osposobljavanju.

- Oni će uz osnovnu specijalnost u svojim jedinicama dobiti još sposobnosti koje do sada nisu imali, a polaznici Osnovnog kursa za podoficire će po završetku obuke postati podoficiri, jer je ovo uslov za sticanje podoficirskog čina - naveo je Vasić.

Tokom današnje posete Centru za obuku Kopnene vojske u kasarni "General Pavle Jurišić Šturm" u Požarevcu, komandant Centra pukovnik Vasić uručio je ministru Vulinu plaketu Centra.

Ministar odbrane prisustvovao je danas izvođenju obuke u Četi za obuku specijalnosti pešadije sa profesionalnim vojnicima na obuci, polaznicima osnovnog kursa za podoficire i slušaocima kursa rezervnih oficira, u četi za obuku oklopnih jedinica u kojoj su profesionalni vojnici na obuci za multinacionalnu operaciju UNIFIL, kao i obuku profesionalnih vojnika na dodatnom osposobljavanju specijalnosti nišandžije i vozača na tenku, kao i nišandžije i strelaca na BVP M80 A u istoj četi.

Vulinu je prikazana i obuka u Četi za obuku specijalnosti inžinjerije, Bateriji za osposobljavanje specijalnosti roda artiljerije, Četi sposobljavanje specijalnosti roda oklopnih jedinica, Četi za obuku izviđača i vojnih policajaca, kao i obuku u Logističkoj četi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.