Vulin tokom stranačke posete Pirotu najavio otvaranje kasarne

Izvor: JužneVesti.com, 03.Jun.2020, 16:32

Vulin tokom stranačke posete Pirotu najavio otvaranje kasarne

Vojska Srbije povukla se iz pirotske kasarne još 2006. godine, a poslednjih godina pred svake izbore aktuelizuje se njeno ponovno otvaranje. Ovog puta to je najavio ministar odbrane i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin prilikom posete Pirotu i svojim koalicionim partnerima u Srpskoj naprednoj stranci.

Poslednih godina često >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << se priča o povratku vojske u Pirot, prethodni ministar odbrane Bratislav Gašić tokom 2015. godine rekao je da se to neće desiti pre početka 2016. godine, ali do toga nije došlo.

To pitanje je aktuelizovao njegov naslednik Aleksandar Vulin prilikom stranačke posete Pirotu.

Građanima Pirota sa zadovoljstvom želim da kažem da se Vojska Srbije vraća. Mi smo tu da bismo čuvali svoj grad i svoju zemlju i u narednom periodu, hoćemo da vratimo jedinicu po njenoj veličini. O tome ćemo razgovarati, ali hoćemo ponovo da vratimo jedinicu u Pirot - rekao je Vulin.

Ipak, ne zna se u kom obimu i kada će se to desiti, ali predsednik Pokreta socijalista najavljuje, kao i njegov prethodnik, povratak vojske i otvaranje zapuštene kasarne.

Pirot je vojnički grad, Pirot je grad sa tradicijom, Pirot je grad na strateškom mestu, Pirot je grad koji zaslužuje i treba da bude u najboljoj mogućoj vezi sa Vojskom Srbije. Vojska Srbije treba da se vrati, Vojska Srbije treba da se vrati u mnoge gradove, treba da se vrati u mnoga mesta - smatra Vulin.

On je ocenio da je vraćanje vojske dobra vest za sigurnost čitavog kraja, ali da je to i dobra ekonomska vest, jer je, kako on kaže, Vojska Srbije siguran i dobar poslodavac, a otvaranje kasarne je uporedio sa otvaranjem fabrike, iako se Vojska ne bavi proizvodnjom i ne prihoduje, a predstavlja teret na budžet.

Ja se radujem što ćemo imati mogućnost da građani Pirota uzmu svoje mesto u Vojsci Srbije, uzmu učešće u našim jedinicama, vežu svoju budućnost i sudbinu za Vojsku Srbije, a život u Vojsci Srbije je svakog dana sve bolji i vredi vezati svoju sudbinu za Vojsku Srbije, jer to je sudbina Srbije - rekao je Vulin.

Podsetimo, Vojska Srbije se povukla iz pirotske kasarne 2006. godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.