Vulin i Mojsilović: Ponosni na hrabrost naših pilota

Izvor: N1 televizija, 05.Okt.2018, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin i Mojsilović: Ponosni na hrabrost naših pilota

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović visoko su ocenili međunarodnu letno-taktičku vežbe "BARS 2018", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vežbu je organizovala Komanda Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije (RViPVO), a u njoj su učestovali vojni piloti iz Srbije i Rusije.

Rukovodilac vežbe, komandant >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << 204. vazduhoplovne brigade, brigadni general Željko Bilić u prisustvu komandanta RV i PVO general-majora Duška Žarkovića izvestio je Vulina i Mojsilovića "da je vežba uspešno izvedena i da je ostvarila svoj cilj".

Vulin je izjavio da je ova vežba najviši oblik saradnje dva vazduhoplovstva i dodao da je predviđeno proširenje vežbe i da će ministru odbrane Rusije Sergeju Šojguu predložiti da se sledeće godine u vežbu uključe i helikopteri Mi-35.

"Ponosni smo na naše pilote i njihovu hrabrost koju su pokazali u najtežim trenucima kada su branili svoju zemlju. Ruski piloti su imali čast da lete sa srpskim pilotima koji su branili Srbiju 1999. godine i nadam se da su i oni imali šta da nauče od nas", rekao je Vulin.

Sve bezbednosne strukture prate situaciju na Kosovu

Aleksandar Vulin rekao je da je odbrambena industrija Srbije u 2017. godini kreirala ukupan profit od 564 miliona dolara, a da očekuje da u ovoj godini taj profit iznosi više od 600 miliona dolara.

Odgovarajući na pitanje kakva je trenutna bezbednosna situacija na Kosovu, Vulin je rekao da očekuje od međunarodne zajednice na Kosovu "da se ponaša u skladu sa svojim mandatom, da preventivno deluje, a ne da čeka da se nešto desi".

Vulin je istakao da sve bezbednosne strukture Srbije budno prate situaciju na Kosovu i da će umeti da odgovore na svaku provokaciju, na svaki pokušaj ugrožovanja ljudi koji žive na Kosovu.

"Nadamo se da (predsednik Kosova) Hašim Tači više neće nastaviti sa provokacijama i da više neće izazivati sukobe, nemire i nerede", rekao je Vulin.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.