Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Maj.2019, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Vojska Srbije ne sme da zaostaje ni za jednom armijom u regionu

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da Vojska Srbije (VS) ne sme da zaostaje u tehnološkom smislu ni za jednom armijom u okruženju.

Vulin je danas prisustvovao promociji i test vožnji novog terenskog vozila Zastava NTV na terenskom poligonu Centra Nacionalne vozačke akademije NAVAK, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

On je tom prilikom istakao da će to ministarstvo učiniti sve da se VS opremi novim vozilima, naoružanjem i sredstvima. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

"Kao što vidite, mi se trudimo da na prvom mestu kupujemo domaću pamet, domaće proizvode, kupujemo ono što naša odbrambena industrija sama može da proizvede", rekao je Vulin.

Vozilo "Zastava TERVO", dodao je ministar odbrane, je nešto što je "zaista dobra vest za VS, ukoliko pokaže dobre karakteristike".

"Ja se nadam da ćemo već do kraja godine moći da uvedemo 'nultu seriju' i samim tim uvedemo ovo vozilo u naoružanje VS", kazao je Vulin.

Govoreći o novom terenskom vozilu Zastava NTV, v.d. pomoćnika ministra za materijalne resurse Nenad Miloradović je naveo da je reč o vozilu koji zajednički razvijaju Vojno tehnički institut i fabrika "Zastava TERVO".

"Imamo namere da vrlo široku flotu raznih starih vozila, kao što su 'puh', 'pincgauer', kao i razna 'tamova' vozila zamenimo. To je flota koja je već zastarela i niti su karakteristike na sadašnjem zahtevanom nivou, niti je rentabilno u njih ulagati", rekao je Miloradović.

Zastava NTV je vozilo za domaće potrebe proizvođača "Zastava TERVO" i za sada je urađeno u dve varijante, kombi osam plus jedan i teretno vozilo kamion dva plus jedan sa dodatnih osam mesta u tovarnom delu.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Vojska se oprema novim vozilima i naoružžanjem

Izvor: Blic, 25.Maj.2019

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da će biti učinjeno sve da se Vojska Srbije oprema novim vozilima, novim naoružžanjem i novim sredstvima.

Nastavak na Blic...

Vulin prisustvovao promociji i test vožnji novog terenskog vozila Zastava NTV

Izvor: Beta Video, 25.Maj.2019

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin je danas prisustvovao promociji i test vožnji novog terenskog vozila Zastava NTV na terenskom poligonu Centra Nacionalne vozačke akademije NAVAK, saopštilo je Ministarstvo odbrane. (pokrivalica) Beta/MOD

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.