Vulin: Svako kome je stalo do mira mora biti zabrinut

Izvor: RTS, 09.Mar.2019, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Svako kome je stalo do mira mora biti zabrinut

Svako kome je stalo do mira i do Srba na Kosovu i Metohiji, mora biti zabrinut, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin povodom usvajanja Platforme o dijalogu u Prištini. Poručuje da će Vojska Srbije ispuniti svako naređenje svog vrhovnog komandanta.
Sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom u Domu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Garde na Topčideru, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Vulin je rekao da su neodgovorni, ratobroni potezi Prištine pretnja miru i bezbednosti u čitavom regionu. Istakao je da je prištinska platforma usmerena na prekidanje svakog dijaloga i da stvara nikada težu poziciju za postizanje rešenja.
"Svako kome je stalo do mira i do Srba na Kosovu i Metohiji, mora biti zabrinut. Vojska Srbije će ispuniti svako naređenje svog vrhovnog komandanta", istakao je u svom izlaganju ministar Vulin.
U saopštenju ministarstva se navodi da je Vulin iskoristio vikend odsustvo kao i svi pripadnici rezervnih snaga na obuci, kao i da će u ponedeljak zauzeti svoje mesto u jedinici u kojoj služi.
Izaslanici odbrane Republike Srbije na službi u Belgiji, Kini i SAD, izložili su teme koje se bave kretanjima tih država na međunarodnoj sceni i perspektivama njihovih odnosa prema Srbiji.
Direktor Vojnoobaveštajne agencije brigadni general Zoran Stojković uručio je ministru odbrane i načelniku Generalštaba Plaketu za izuzetnu saradnju i doprinos radu Vojnoobaveštajne agencije. Osim Plakete, ministru Vulinu uručena je i statua prvog srpskog vojnog izaslanika majora Konstantina Milovanovića.
Konferencija, koja se održava deveti put, postala je tradicionalni okvir za okupljanje izaslanika odbrane na pet do šest radnih dana u toku godine i prilika za analizu njihovog rada i davanje smernica za budući rad.
Izaslanici će biti u prilici da razgovaraju i sa predstavnicima drugih državnih organa do 12. marta, do kada Konferencija traje.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Neodgovorni potezi Prištine pretnja miru u regionu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Mar.2019

Neodgovorni i ratoborni potezi Prištine pretnja su miru i bezbednosti u čitavom regionu, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin, na sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom u Domu Garde na Topčideru...On je istakao da platforma prištinskih vlasti,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.