Vulin: Ponosni smo na hrabrost naših pilota

Izvor: Beta, 05.Okt.2018, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Ponosni smo na hrabrost naših pilota

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović visoko su danas ocenili medjunarodnu letno-taktičku vežbe "BARS 2018" (Bratstvo avijatičara Rusije i Srbije), saopštilo je Ministarstvo odbrane.Vežbu je organizovala Komanda Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije (RViPVO), a u njoj su učestovali vojni piloti iz obe države.Rukovodilac vežbe komandant 204. vazduhoplovne brigade brigadni general Željko Bilić u prisustvu komandanta RV i PVO general-majora Duška Žarkovića izvestio je Vulina i Mojsilovića "da je vežba uspešno izvedena i da je ostvarila svoj cilj".Vulin je izjavio da je ova vežba najviši oblik saradnje dva vazduhoplovstva i dodao da je predvidjeno proširenje vežbe i da će ministru odbrane Rusije Sergeju Šojguu predložiti da se sledeće godine u vežbu uključe i helikopteri Mi-35."Ponosni smo na naše pilote i njihovu hrabrost koju su pokazali u najtežim trenucima kada su branili svoju zemlju. Ruski piloti su imali čast da lete sa srpskim pilotima koji su branili Srbiju 1999. godine i nadam se da su i oni imali šta da nauče od nas", rekao je Vulin.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Ponosni smo na hrabrost naših pilota

Izvor: B92, 05.Okt.2018

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović visoko su ocenili međunarodnu letno-taktičku vežbe "BARS 2018"...To je saopštilo Ministarstvo odbrane...Vežbu je organizovala Komanda Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije (RViPVO),...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.