Vulin: Oni su nešto najsavremenije na svetu, a mi ćemo ih imati

Izvor: B92, 25.Nov.2018, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Oni su nešto najsavremenije na svetu, a mi ćemo ih imati

Kupovinom nove generacije "Erbasovih" helikoptera H-145, najsavremenijih u svetu, sposobnost Vojske Srbije biće znatno povećana.

To je dobro za sve koji žive na prostoru Balkana, izjavio je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.



"''Erbasovi'' helikopteri H-145 su u ovom trenutku nešto najsavremenije na svetu u svojoj klasi. Mi smo dobili fabrički prijem u martu, a kada naši piloti budu završili obuku, imaćemo ih. To je nešto što dramatično >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povećava sposobnost naše vojske
", rekao je Vulin gostujući na RTS-u.

On je kazao da kada Srbija nešto radi, naoružava se i unapređuje, ceo region otvori oči i smatra da je to nešto o čemu može da se razgovara i da to znači i vođenje računa o bezbednosti Srba i svih drugih.

"Mi smo vojno neutralni, vodimo računa o svojoj bezbednosti. U trenutku nevolje, ne možemo da pozovemo nikog drugog osim nas samih. Svi drugi se pozivaju na razne paktove. Mi vodimo računa o sebi. H-145 će znatno povećati sposobnost naše vojske i to je dobro za sve koji žive na prostoru Balkana", naglasio je ministar odbrane.

On je u četvrtak u Donauvortu u Nemačkoj prisustvovao fabričkom prijemu prvog helikoptera H-145 za Vojsku Srbije i prvog paketa oprema čija se isporuka očekuje do marta naredne godine i tom prilikom obišao kompaniju "AirbusHelicopters".

Vulin je tada naglasio da će Vojska Srbije kupovinom ovih helikoptera postati verovatno najnaprednija u čitavom regionu. Poslednji od šest dogovorenih helikoptera stići će do kraja 2019. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.