Vulin: Kovid bolnice u Batajnici i Kruševcu u najkraćem roku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jul.2020, 19:02

Vulin: Kovid bolnice u Batajnici i Kruševcu u najkraćem roku

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je danas popodne da će vojska dobijeni zadatak da izgradi još dve Kovid bolnice, na Batajničkom drumu i nadomak Kruševca, izvršiti u najkraćem mogućem roku.

"Raščišćavamo prostor, paralelno se rade projekti, grad pomaže oko dozvola i neophodne dokumentacije. Čim to bude gotovo, vojska je spremna i to će uraditi", naveo je Vulin za pančevačku lokalnu televiziju.

On je dodao da se u projektu vodi računa da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se najracionalnije uradi i da bude na raspolaganju zemlji i kada prođe opasnost od Kovid infekcije.

Zadatak vojske je, objašnjava Vulin, pomoć lekarima i dodaje da je važno da građani pokažu da ih poštuju i da im pomognu tako što će čuvati sebe.

Prema rečima ministra, nalet virusa sada je opakiji i kudikamo opasniji nego pre par meseci, jer napada sve uzraste.

"Nama najmlađi pacijent koji leži u Beogradskoj areni ima 21 godinu, a najstariji 85. Tamo su smešteni srednje teški i teški pacijenti", kazao je on.

Upitan da li je u pitanju "biološki rat" preko Kovid-19, on nije mogao da odgovori jer, kaže, nije stručan, ali dodaje da su ABHO jedinice vraćene u sve jedinice vojske.

"Da li je biološki rat ne znam, da li je moguće voditi biološki rat, da, moguće je. Zato vraćamo ABHO jedinice (za nuklearno-hemijsko-biološko obezbeđenje)", naveo je Vulin i dodao da se pokazalo kao i da se pokazuje u teškim vremenima kakva su ova, koliko je važno imati organizovan, opremljen i disciplinovan sistem.

Vulin je rekao da se od 2012. godine naovamo radi na jačanju vojske Srbije te da su rezultati vidljivi.

"Kineske bespilotne letelice, zatim novi helikopteri koje nismo nabavili od '86 ili '87. godine, još iz vremena bivše Jugoslavije. Zahvaljujući vojno-tehničkom sporazumu Vučić-Putin, dobili smo 10 "BRDM 2" modernizovanih oklopnih pešadijskih vozila. Radimo modernizaciju tenka T-84", istakao je ministar i naznačio da će nakon prve i druge faze modernizacije tenkovske jedinice Srbije biti "rame uz rame" sa najboljima na svetu.

"Modernizujemo znanjem naših inženjera", navodi on.

Kada su u pitanju kulturna dela koja svedoče o stradanjima Srba, najavio je, uz podršku ministarstva, snimanje filma o bici za Koridor 1992. godine u BiH, jednoj od, kaže, ključnih bitaka za stvaranje Republike Srpske.

Zanemareni aspekt upoznavanja javnosti sa bitkama na Košarama i Paštriku do 2012. godine prevaziđen je tako što je snimljen film o Košarama i Paštriku, a prave se i serije, knjige, ukazuje.

"Slađana Zarić sa RTS zajedno sa ministarstvom odbrane snima film o bici za "Koridor" u Bosni i Hercegovini, bici koja je napravila Republiku Srpsku", zaključio je Vulin.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Kruševac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SRPSKA VOJSKA NE ZNA ZA UMOR! Vulin: Izgradićemo DVE KOVID BOLNICE u najkraćem roku (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jul.2020

Dve Covid bolnice biće izgrađene na Batajničkom drumu i nadomak Kruševca...Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da će vojska dobijeni zadatak da izgradi još dve Covid bolnice izvršiti u najkraćem mogućem roku...- Raščišćavamo prostor, paralelno se rade projekti, grad pomaže...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.