Vučić se sastao u Minsku i sa predsednikom Moldavije Dodonom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2019, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić se sastao u Minsku i sa predsednikom Moldavije Dodonom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Minsku sa predsednikom Moldavije Igorom Dodonom, s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji.

Izrazivši zahvalnost Moldaviji na principijelnoj podršci očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije, Vučić upoznao je predsednika Dodona sa situacijom na Kosovu i Metohiji nakon jednostranih poteza Prištine u kontekstu formiranja tzv. vojske Kosova i uvođenja taksi na proizvode iz centralne Srbije, navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se u saopštenju Pres službe predsednika.

Kada je u pitanju ekonomska saradnja Srbije i Moldavije, predsednik Vučić je naglasio da je u narednom periodu potrebno usmeriti aktivnosti na jačanje privredne saradnje, s obzirom na to da sadašnji nivo ekonomske saradnje ne odgovara potencijalima i interesima dveju zemalja.

Pozvao je Dodona da poseti Srbiju.

"Srbija smatra Moldaviju prijateljskom zemljom i Vaša poseta bila bi veoma značajna za dalji razvoj naših odnosa", istakao je predsednik Vučić.

Prethodno, predsednik Srbije se po dolasku u Minsk gde se održavaju Druge evropske igre, sastao sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom, a tokom dana razgovaraće i sa ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevim i drugim državnicima.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić razgovarao sa predsednikom Moldavije o situaciji na Kosovu nakon jednostranih poteza Prištine

Izvor: Danas, 21.Jun.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Minsku sa predsednikom Moldavije Igorom Dodonom o situaciji na Кosovu nakon jednostranih poteza Prištine u vidu formiranja vojske Кosova i uvodjenja taksi na proizvode iz centralne Srbije. Članak Vučić razgovarao sa predsednikom Moldavije...

Nastavak na Danas...

Vučić: Nisam išao na otvaranje Evropskih igara zbog učešća Kosova

Izvor: Blic, 22.Jun.2019, 10:12

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas žaljenje što nije mogao, zbog učešća tzv. Kosova, da prisustvuje sinoćnjem svečanom otvaranju Evropskih igara u Minsku, dodajući da mu je bilo teško, ali da je morao da postupi kao predsednik Srbije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.