Vučić preispituje sistem brzi prsti za dodelu jeftinih stanova i obećava gradnju novih

Izvor: JužneVesti.com, 20.Okt.2020, 20:02

Vučić preispituje sistem "brzi prsti" za dodelu jeftinih stanova i obećava gradnju novih

Da je sistem "brzi prsti" bio pokušaj da se izbegnu malverzacije prilikom prijave za jeftine stanove za vojsku, policiju i bezbednjake, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i da još nisu načisto da li je to bila greška ili nije. Ipak, potom je izneo loše strane ovog "sistema" i rekao da će se gradnja udesetostručiti, ali u Beogradu i Novom Sadu, dok Niš i Vranje nije pominjao, iako je ovde bilo najviše pritužbi na sistem dodele stanova.

Umesto bodovanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kakvo se inače primenjuje kada se građani prijavljuju za jeftine stanove, pripadnici službe bezbednosti dobijali su ih po sistemu koji porede sa igrama na sreću - ko se prijavi prvi.

Više od mesec dana sve povezane institucije i ustanove su ćutale o ovoj temi, a kada je premijerka Ana Brnabić uživo pitana o nepostojanju kriterijuma, rekla je da je to bio najbolji i najtransparentniji način da se odredi ko će dobiti stan, da nije videla nijednu kritiku ovog sistema, a novinare pozvala da predlože bolji način rangiranja.

Stanovi su podeljeni, a vrh države još ne zna da li je taj sistem bio greška ili ne.

Smatram da je Ana napravila nenamernu grešku jednu i rekao sam joj to i još nismo načisto da li je greška ili nije, ali ja mislim da moramo da imamo načisto to, da ispravimo. To je oko prijave za stanove za pripadnike službi bezbednosti. Mi smo, da bismo izbegli manipulacije i nameštanja i komisije koje bi radile 100 godina, rekli kojih se prvih 1.000 prijavi oni dobijaju stanove - kaže Vučić.

Iako kaže da još nije načisto, potom je dao primer koji veoma nalikuje onom na koji su ukazivali učesnici u ovoj "igri na sreću" koji su se krajem prošle godine javljali Južnim vestima. Obećava gradnju u Beogradu i Novom Sadu, Niš i Vranje ne pominje; foto: Vanja Keser

Pa čekajte, ja se nikad u životu ne bih prijavio u prvih 10.000 ili neko stariji od nas, a ti ljudi su proveli neki po 20, 30 godina u vojsci. I sad zato što nisu umeli da kliknu ili nisu umeli da organizuju decu ili nekoga da kliknu brže od nekog drugog, sad ne mogu da imaju rešeno stambeno pitanje. Moraćemo tu stambenu izgradnju, naročito u Beogradu, ali i Novom Sadu da bukvalno udesetostručimo i da ljudima izađemo u susret - zaključio je Vučić.

I dok je od ranije poznato da se u Vranju gradi još 289 stanova, za Niš nema nikakvih informacija. Tako nije jasno hoće li i niški pripadnici snaga bezbednosti dobiti šansu da ipak dobiju stan, iako nisu uspeli da "kliknu" na vreme.

Iako su građani u novom obraćanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića čekali da čuju ko su novi ministri, dobili su pregršt drugih informacija, ali ni četiri meseca nakon izbora nema novog sastava Vlade. Za nedelju je najavio novu sednicu Predsedništva SNS i da će se tada znati kompletan sastav nove Vlade, jer još ima nekih nedoumica.

Ekspozee novih ministara najavio je za sredu. Hoće li niški naprednjaci biti u Vladi? foto: arhiva JV

Među drugim informacijama koje je izneo Vučić je i ona da će se naredni izbori održati 3. aprila 2022. godine, ocenivši da su mandati koji će trajati godinu i po dana zapravo "štih proba" za nove ministre.

Takođe, rekao je da će novi predsednik Parlamenta biti lider SPS-a Ivica Dačić.

Podsetimo, bilo je spekulacija da će ministarske fotelje dobiti i Nišlije - Jelena Žarić Kovačević i Zvezdan Milovanović, oni su odgovorili da ne znaju i čekaju odluku, pa će, kako je najavljeno, morati da je sačekaju najmanje do kraja nedelje.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.