Vučić penzioniše Dikovića, menja šefove vojnih službi...

Izvor: Vesti-online.com, 14.Sep.2018, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić penzioniše Dikovića, menja šefove vojnih službi...

Kako nezvanično saznaje B92, biće kadrovskih promena u Vojsci Srbije, na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Prvi na listi bi trebalo da bude načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, koji će biti penzionisan. Pored Dikovića, bez fotelje će ostati i šefovi vojnih službi, a biće postavljeni i novi zamenik načelnika Generalštaba, kao i novi komandant Specijalne brigade.

Podsetimo, Vojni sindikat Srbije je 4. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << juna ove godine objavio da je Dikoviću 22. maja prestala služba u Vojsci Srbije, "po sili zakona".

Diković je u aprilu ove godine rekao da “ne može i neće da priča o spekulacijama o penzionisanju“, uz napomenu da “ta tema nije ključna i nešto o čemu bi trebalo da se piše“.

Tabloid "Alo" je tada naveo da je Diković mogao još u maju da se povuče, a mandat mu je istekao u junu ove godine.

"Nisam ni znao da mu ističe mandat, nije me vojni kabinet upozorio", rekao je tada Vučić.

Mediji su ranije pisali da bi novi načelnik Generalštaba mogao da postane general-major Milan Mojsilović, aktuelni pomoćnik ministra odbrane Aleksandra Vulina, zadužen za politiku odbrane, a pre postavljenja na tu dužnost od 2013. do 2017. godine obavljao je dužnost šefa Vojnog predstavništva u Misiji Republike Srbije pri NATO u Briselu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Vučić „penzioniše Dikovića“

Izvor: Danas, 14.Sep.2018

Kadrovske promene u Vojsci Srbije, najavljene danas iz kabineta predsednika Srbije, biće na inicijativu Aleksandra Vučića "u kapacitetu vrhovnog komandanta", objavio je B92 pozivajući se na neimenovane nezvanične izvore. Članak Vučić „penzioniše Dikovića“ se pojavljuje prvo na Dnevni list...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.