Vučić izrazio nadu da će SAD razumeti odbijanje Srbije da se stvori kosovska vojska

Izvor: Vostok.rs, 19.Okt.2018, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić izrazio nadu da će SAD razumeti odbijanje Srbije da se stvori kosovska vojska

 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je nadu zameniku pomoćnika državnog sekretara Metjuu Palmeru da će Vašington razumeti odbijanje Beograda o formiranju vojske samoproglašene Republike Kosovo, prenose RIA Novosti.

Predstavnik Stejt departmenta u petak je održao razgovor iza zatvorenih vrata sa predsednikom Srbije, nakon čega su dali izjave za medije.

"Mi tražimo od američkih partnera da razumeju položaj Srbije, jer ne možemo objasniti Albancima do kakve štete i tragedije to može dovesti", rekao je Vučić novinarima.

On je naglasio da vlasti u Prištini ne bi započele transformaciju KBS-a u oružane snage bez podrške SAD-a.

"Zabrinuti smo što, kada pitam američke partnere na osnovu čega se zasniva zakonska mogućnost formiranja tzv. Vojske Kosova, odgovor je uvek da se zasniva na činjenici da je Kosovo nezavisna i suverena država i da ima pravo da formira sopstvenu vojsku prema svom ustavu", rekao je srpski lider.

Zauzvrat, Palmer je rekao da "Sjedinjene Države podržavaju složen proces transformacije", što bi, kako je rekao, trebalo da pomogne "održavanju mira i stabilnosti u regionu".

Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.