Vučić: Puna podrška vojsci u jačanju mira i stabilnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2018, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Puna podrška vojsci u jačanju mira i stabilnosti

Povodom Dana Vojske Srbije, 23. aprila, čestitke svim pripadnicima Vojske uputio je predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić i poručio da pripadnici VS daju visok doprinos napretku naše otadžbine i jačanju mira i stabilnosti.

"Pripadnici Vojske Srbije daju visok doprinos napretku naše otadžbine i svih naših građana, pružajući punu podršku jačanju mira, bezbednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i stabilnosti regiona, kao i punog uključenja naše države u evropske integracije", istakao je predsednik Vučić u čestitki, objavilo je Ministarstvo odbrane.

U čestitki se ističe da su pripadnici Vojske Srbije u ovoj godini su realizovali brojne postavljene zadatke, postigli zapažene rezultate u obuci i osposobljavanju i uspeli da održe zahtevani nivo operativne sposobnosti Vojske Srbije, nastavljajući viševekovnu tradiciju srpske vojske, u godini obeležavanja, za srpski narod i Vojsku, istorijski značajnih jubileja-stogodišnjice pobede u Prvom svetskom ratu, proboja Solunskog fronta i prisajedinjenja Srema, Banata i Bačke Srbiji.

"Drugi srpski ustanak u Takovu, čije se podizanje obeležava kao Dan Vojske Srbije, a naročito njegove tekovine, zauzimaju posebno mesto u našoj nacionalnoj istoriji i predstavljaju trajan izvor i nadahnuće kako srpskom narodu, tako i našoj vojsci. Stvaranje i izgradnja moderne srpske države i Vojske dobija svoju potvrdu u očuvanju tradicionalnih vrednosti, ali i u prihvatanju i usvajanju novih kulturoloških tekovina", naveo je predsednik u čestitki.

"Dragi vojnici, podoficiri i oficiri, vaš posao u našoj zemlji je najvažniji, najteži, ali i najlepši i najsvetiji. Vaša obaveza je da čuvate slobodu i nezavisnost Srbije. Uveren da ćete ove zadatke obaviti, čestitam vam najveći vojni praznik", porucio je Vučić u čestitki.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.