Vojska Srbije podigla borbenu gotovost zbog Kosova

Izvor: BKTV News, 04.Avg.2018, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska Srbije podigla borbenu gotovost zbog Kosova

Vojska Srbije preventivno je podigla borbenu gotovost na celoj teritoriji zbog tenzija na Kosovu i Metohiji.

Nakon što je danas održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, list navodi da su bezbednosne službe pojačele svoje aktivnosti kako bi se predupredili "planovi vlasti u Prištini da izazove nemire u južnoj pokrajini, ali i delovanje pojedinih krugova u našoj zemlji, koji lažnim vestima unose nemir među srpsko stanovništvo severno i južno od Ibra". >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<

FOTO: Tanjug/Rade Prelić

Istovremeno, kako navode "Novosti", a pozivajući se na "dobro obaveštene izvore", državni vrh razmatra mere koje će preduzeti zbog kršenja Briselskog sporazuma i petogodišnjeg odbijanja Albanaca da ispune obavezu da formiraju Zajednicu srpskih opština.

FOTO: Tanjug/Rade Prelić

Savet za nacionalnu bezbednost zasedao je jutros gotovo dva sata, a konsultacije su usledile nakon najnovijih previranja na KiM i obaveštajnih podataka prema kojima Albanci planiraju da "odseku" sever pokrajine od centralne Srbije zbog lažnih najava da će naš narod jednostrano proglasiti ZSO. 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je juče otvoreno pismo građanima KiM u kojem poziva Srbe u pokrajini da ne reaguju na eventualne provokacije i ciljane dezinformacije, te ističe da je Srbija danas spremna da izvrši svoju obavezu prema njima i zaštiti njihove živote i mir, ako to bude neophodno.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.