Vojni sindikat tužio komandanta jedinice iz Požarevca zbog zlostavljanja potčinjenih

Izvor: Beta, 12.Jun.2018, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojni sindikat tužio komandanta jedinice iz Požarevca zbog zlostavljanja potčinjenih

Vojni sindikat Srbije podneo je danas Višem javnom tužilaštvu u Požarevcu krivičnu prijavu protiv komandanta jedne jedinice Vojske Srbije u tom gradu zbog zlostavljanja potčinjenih, saopšteno je danas. Vojni sindikat je podneo prijavu jer smatra da je taj oficir, u februaru, svestan svog dela i njegove kažnjivosti, zlostavljao više potčinjenih istovremeno, oficire, podoficire i vojnike, i sa njima postupao na način koji vredja ljudsko dostojanstvo i ugrožava vojnu službu.Taj komandant je, navodno, na državni praznik koji je bio neradan, naredio pripadnicima te jedinice da rade poslove koji im nisu u opisu dužnosti, od koji su neki bili i ponižavajući, pri čemu su neki pripadnici vojske bili angažovani neprekidno 36 sati bez pauze, osnova ili stvarne potrebe. "Prijavljeni oficir nezakonito je sprečio pripadnike jedinice koja mu je potčinjena da sa svojim porodicama koriste praznično slobodno vreme, a ugrozio je i vojnu službu koju su taj dan vršila odredjena lica jer su neka od njih radila dve noći za redom i nisu bila na svojim dužnostima zbog angažovanja koje je je ovaj oficir naredio", dodaje se.Sindikat je krivičnu prijavu podneo za delo "zlostavljanje potčinjenog i mladjeg" iz Krivičnog zakonika.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vojni sindikat tužio komandanta jedinice iz Požarevca zbog zlostavljanja potčinjenih

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jun.2018

Vojni sindikat Srbije podneo je danas Višem javnom tužilaštvu u Požarevcu krivičnu prijavu protiv komandanta jedne jedinice Vojske Srbije u tom gradu zbog zlostavljanja potčinjenih, saopšteno je danas...Vojni sindikat je podneo prijavu jer smatra da je taj oficir, u februaru, svestan svog dela...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.