Vojne spomenice članovima palih boraca sa teritorije Crne Gore

Izvor: RTS, 24.Nov.2019, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojne spomenice članovima palih boraca sa teritorije Crne Gore

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, u prisustvu načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, uručio je 40 vojnih spomenica članovima porodica palih boraca u odbrani od NATO agresije sa teritorije Crne Gore, na prijemu organizovanom u Domu Garde na Topčideru, povodom obeležavanja 20 godina odbrane otadžbine od NATO agresije.
Ministar Vulin je istakao da je Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koju vodi Aleksandar Vučić, Srbija koja ne zaboravlja, koja nikada ne zaboravlja nikoga ko se žrtvovao za nju, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Predsednik Udurženja boraca ratova 1990. Crne Gore Radan Nikolić, istakao je da je srpska vojska u Crnoj Gori vekovima doživljavana kao bratska, o čemu svedoče žrtve onih koji su 1998. i 1999. godine položili svoje živote u odbranu zajedničke otadžbine.
Među onima kojima je danas uručena vojna spomenica je i Anka Tadić iz Podgorice, koja je 28. marta 1999. godine izgubila brata blizanca Aćima Tadića, koji je poginuo u Nišu od krstareće rakete NATO bombardera.
Kako kaže, vojna spomenica koja joj je danas uručena mnogo znači njoj i njenoj porodici, dodajući da je dirnuta gestom da se spomenice uruče posle 20 godina.
Najmlađi brat Predraga Leovca iz Pljevalja koji je poginuo na Košarama – Pavle Leovac, rekao je da je i posle toliko godina porodicama palih boraca teško zbog gubitka bližnjih i da zbog toga gest Srbije znači mnogo i da životi njihovih bližnjih, dati za slobodu, neće otići u zaborav.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin uručio spomenice porodicama vojnika iz Crne Gore poginulih u NATO intervenciji

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Nov.2019

Ministar odbrane Aleksandar Vulin uručio je danas 40 vojnih spomenica članovima porodica palih boraca sa teritorije Crne Gore u odbrani od NATO intervencije, na prijemu organizovanom u Domu Garde na Topčideru, a povodom obeležavanja 20 godina od bombardovanja...Ministar Vulin je rekao je obraćajući...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.