Vesić: Arena sutra do podne spremna za kovid pacijente

Izvor: B92, 05.Jul.2020, 23:04

Vesić: Arena sutra do podne spremna za kovid pacijente

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je večeras da je počelo čišćenje i dezinfekcija Štark arene i da će vojska sutra početi sa postavljanjem kreveta.

"Arena treba da primi 500 zaraženih sugrađana, a razlog otvaranja ovog objekta je da bi se rasteretili kapaciteti bolnica. Na taj način bi oni koji imaju lakšu kliničku sliku mogli da budu tu, a ne u bolnicama”, rekao je Vesić.

“Počeli smo nameštanje privremene Kovid bolnice u Beogradskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << areni. Grad Beograd će posao završiti noćas do 05.00 sati da bi posle nas ušla Vojska Srbije sa krevetima. Arena će sutra do podneva biti spremna za prijem pacijenata”, napisao je Vesić na Fejsbuku.

U privremenoj kovid bolnici moći će da bude smešteno 500 pacijenata obolelih od korona virusa.

Prvi pacijenti bi, prema njegovim rečima, u najveću dvoranu na Balkanu trebalo da budu smešteni već sutra, dok će još 240 mesta biti obezbeđeno u Ortopedskoj bolnici na Banjici koja se vraća u kovid sistem.

Za vreme prvog udara korone, od marta do maja, nije bilo potrebe da se Arena pretvara u privremenu bolnicu, pošto su bili dovoljni kapaciteti Hale 1 Beogradskog sajma.
Pogledaj vesti o: Beogradska Arena

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vesić: Arena sutra do podne spremna za kovid pacijente

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jul.2020

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da je počelo čišćenje i dezinfekcija Štark arene i da će vojska sutra početi sa postavljanjem kreveta..."Arena treba da primi 500 zaraženih sugrađana, a razlog otvaranja ovog objekta je da bi se rasteretili kapaciteti bolnica. Na taj način bi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

"Sve je spremno za otvaranje kovid bolnice u Areni, može da primi i 1.200 pacijenata"

Izvor: B92, 06.Jul.2020, 13:56

Zbog povećanog broja novozaraženih u Srbiji doneta je odluka o otvaranja privremene kovid bolnice u prostoru Beogradske arene..."Skoro je sve spremno, urađene su barijere. Vojska je postavila krevete i natkasne. Tokom dana će i ostatak biti spreman. Zavisi od Ministarstva zdravlja kada če ovu bolnicu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.