Vatra u Dobrosinu zahvatila teren sa kasetnim bombama

Izvor: Kurir, 22.Avg.2012, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatra u Dobrosinu zahvatila teren sa kasetnim bombama

U selu Dobrosin, kojim se proteže administrativna linija sa Kosovom, u 150 domaćinstava živi oko 740 stanovnika

VRANJE - Požar na Dobrosinu, šumovitom visu jugoistočno od Bujanovca, stigao je nadomak baze Vojske Srbije i zahvatio šumovit teren na kojem ima zaostalih kasetnih bombi, ali su vojska, meštani i imovina zaštićeni, rekli su u bazi Dobrosin.

"Sa pripadnicima Vatrogasne brigade i meštanima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << zaustavili smo požar i vatru stavili pod kontrolu, tako da su kompletno ljudstvo, meštani i imovina zaštićeni", rekli su u bazi VS.

Komandant Regionalne vatrogasne brigade u Vranju Vedran Tašković izjavio je da je "situacija pod kontrolom".

"Požar je zahvatio šumoviti teren koji ranije nije očišćen od neeksplodiranih ubojnih sredstava, mahom kasetnih bombi, a vatra se potom proširila nadomak vojne baze", kaže Tašković.

U selu Dobrosin, kojim se proteže administrativna linija sa Kosovom, u oko 150 domaćinstava živi oko 740 stanovnika.

Požar koji se juče popodne, sa teritorije Kosova, preneo na severoistočni deo opštinu Preševo, apsolutno je pod kontrolom, potvrdio je komandant regionalne vatrogasne brigade.

"Juče popodne i noćas tamo smo uspeli da liniju vatre sa 12, smanjimo na oko tri kilometra. Što je najvažnije, pošto nama vetra, vatra je apsolutno pod kontrolom, tako da su meštani sela Rajunce i njihova imovina apsolutno bezbedni", kaže Tašković.

U ovom albanskom selu smeštenom neposredno uz magistralni put Vranje-Skoplje, na pola puta između Bujanovca i Preševa, u oko 400 domaćinstava živi oko 2.000 stanovnika.

Komandant Tašković je takođe rekao da se danas manji požar pojavio i u selu Barelić, petnaestak kilometara istočno od Vranja, ali da je jedna vatrogasna ekipa uspela da ga lokalizuje.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.