VOJSKA DOBILA 25 ODSTO VEĆI BUDŽET: Plate će biti povećane za 10 odsto

Izvor: Press, 30.Nov.2017, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VOJSKA DOBILA 25 ODSTO VEĆI BUDŽET: Plate će biti povećane za 10 odsto

Budžet Ministarstva odbrane će u 2018. godini biti veći za 25 odsto, a najveći deo tih sredstava namenjen je povećanju plata pripadnika srpskih oružanih snaga, poručio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.
On je najavio i da će povećanje plata pripadnicima vojske iznositi 10 procenata linearno.
 
Ministarstvo odbrane je zahvaljujuću razumevanju republičke Vlade i predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Srbije i vrhovnog komandanta dobilo za 25 procenata veći budžet nego što je to bilo prethodnih godina, rekao je Vulin novinarima u Aranđelovcu.
 
"Naš budžet sada iznosi nekih 70,5 milijardi dinara. Najveći deo toga je odvojen za standard naših pripadnika kroz povećanje plata, a zaista velika sredstva će ići i za nastavak naoružavanja, nastavak opremanja najsavremenijim borbenim sistemima i naravno za održavanje i remont naše tehnike", precizirao je on.
 
Na pitanje za koliko će biti povećane plate pripadnika vojske, odgovorio je: "Za 10 procenata linearno".
 
"Značajan deo novca predviđen za nastavak stambene izgradnje. Očekujemo sa velikim nestrpljenjem i da vladina komisija, koja je fomirana na osnovu naređenja vrhovnog komandanta Vojske Aleksandra Vučića, izađe sa konkretnim planom i projektom za masovnu stambenu izgradnju za sve pripadnike bezbednosnog sektora", rekao je Vulin.
 
"Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da kažem da je Srbija još jednom pokazala koliko joj je stalo do pripadnika vojske, koliko joj je stalo do naše bezbednosit, naše sigurnosti, i koliko joj je stalo da zahvaljujući tako snažnoj vojsci sačuva politiku vojne neutralnosti", naglasio je ministar odbrane.
 
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.