VOJNI AVION LASTA 95 DOBIJA SISTEME ZA UPOTREBU NAORUŽANJA: Pogledajte šta Vojska Srbije planira (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2022, 17:18

VOJNI AVION LASTA 95 DOBIJA SISTEME ZA UPOTREBU NAORUŽANJA: Pogledajte šta Vojska Srbije planira (VIDEO)

Lasta je temeljno školski avion za obuke

Srbija razvija unapređenu verziju aviona Lasta 95. Trenutno Srbija poseduje 14 aviona Lasta 95. Postojeću eskadrilu Lasta aviona Srbija unapređuje, a deo eskadrile pretrpeće značajnije modifikacije. Pre svega svaki avion će biti unapređen tako što će se dodati sistemi za upotrebu naoružanja.

, ali kao takav ostavlja mogućnosti raznih unapređenja na samom avionu. Ovaj srpski avion poseduje digitalizovanu kabinu, a u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << najavljenom daljem unapređenju dobija sisteme za upravljanje naoružanjem, kao i naoružanje koje će nositi na dve podvesne tačke, a težina će biti 120 kilograma na jednoj podvesnoj tački.

Više o avionu Lasta saznajte u odličnom video klipu ispod.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.