Unapređeni vojnici u martovskoj klasi dobrovoljnog služenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2020, 13:55

Unapređeni vojnici u martovskoj klasi dobrovoljnog služenja

Svi vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka u martovskoj klasi Vojske Srbije vanredno su unapređeni u viši čin na predlog načelnika Generalštaba, a po naređenju vrhovnog komandanta Vojske Srbije, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Na predstavljanju rezultata VS tokom vanrednog stanja, Vulin je rekao da je ta odluka doneta jer je više od 80 odsto vojnika na dobrovoljnom služenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vojnog roka u martovskoj klasi izrazilo nameru da ostane u vojsci i postanu profesionalni vojnici.

"Veći kompliment i veće pojačanje nismo mogli da dobijemo, a unapređenje u viši čin je naš način da im se zahvalimo za sve ono što su uradili tokom vanrednog stanja i pokažemo koliko vrednujemo njihov trud i rad", rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka, i decembarci i martovci, radili su svoj posao i više od onoga što je trebalo - obučavali su se, pripremali kao da je stanje regularno, nisu napuštali kasarnu, radili na postavljanju privremenih bolnica i VMC Karaburma...

"Bez njih ni postavljanje privremenih bolnica, ni mnoge druge stvari ne bi bile moguće. Ta deca su dala sve od sebe, ta deca su nas učinila ponosnim", rekao je Vulin.

Istakao je i da je ponosan na sve pripadnike Vojske Srbije, jer su radili svoj posao i više od onoga što im posao nalaže, svi su se borili i završavali naređenja.

To, ističe Vulin, pokazuje procenat bolovanja koji je manji nego u istom periodu prošle godine, navodeći da se većina vojnika vratila sa bolovanja upravo kada je proglašeno vanredno stanje.

"Ponosan sam i na one koji su ostali u Kopnenoj zoni (prema KiM) i preko svoje smene. Nije lako biti u nekoj bazi, kasarskim uslovima, daleko od porodica, niko nije odbio naređenje, niko nije samovoljno napustio jedinicu ili objekat, niko nije pokazao bilo kakav protest ili nedisciplinu. Zato sam ponosan na svakog pripadnika vojske i Srbija bi trebalo da bude ponosna", rekao je ministar.

Ističe da je i tokom vanrednog stanja čuvana borbena gotovost, da su vojnici vežbali na Pasuljanskim livadama posadu helikoptera MIG-35, prvi put je ispaljena raketa iz MI 35, još jednom je isprobana bezposadna platforma "mali Miloš", a nesmetano su se odvijala snajperska gađanja i gađanja specijalnih jedinica.

Osim toga, prvi put posle 40 godina ispaljen je projektil čiji je domet 40 kilometara, podsetio je Vulin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.