U teškoj smo situaciji, kopaju i rukama i nogama

Izvor: B92, 15.Okt.2018, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"U teškoj smo situaciji, kopaju i rukama i nogama"

Beograd -- Najava formiranja vojske Kosova, pod tim ili nekim drugim nazivom, nešto je što izaziva stah i strepnju, kaže predsednik Aleksandar Vučić.

Prema njegovim rečima, "neki od naših zapadnih partnera rade bukvalno i rukama i nogama kako bi Kosovo postalo član Interpola".

Vučić je istakao i da se, i zbog smanjivanja tenzija zbog takvih stvari, nada nekoj vrsti skorog nastavka dijaloga Beograda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Prištine.

On je to rekao novinarima na pitanje kako vidi najave iz Prištine da će ove nedelje doneti odluku o formiranju vojske, pod tim ili nekim drugim nazivom.

Zbog toga će, kako je rekao, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić imati više putovanja ove sedmice, a angažovaće se i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, kao i premijerka Ana Brnabić.

Vučić je rekao da je o tome već govorio i upozoravao i generalnog sekretara i da nema više šta da kaže, a što već nije rekao Srbima u Kosovskoj Mitrovici.

"Da ostavimo naše ljude bez podrške države nećemo, hoćemo li sve da uradimo da ne dođe do takvog neodgovornog ponašanja? Hoćemo", kazao je on i dodao da se Srbija nada nastavku bilo kakvog dijaloga bar da ne bi dolazilo do ovakvih strahova.

Zato se, kaže, nada nastavku dijaloga, kako bi bile smanjene tenzije zbog takvih stvari koje bi mogle da dovedu do problema za svakoga od nas.

Albanci očekuju i glasanje za članstvo u Interpolu, oko 20. novembra u Emiratima, kaže Vučić.

Ističe da je mnogo teška situacija za nas po tom pitanju i da neki od naših zapadnih partnera rade i rukama i nogama i svim mogućim snagama da Kosovo postane član Interpola.

Sada imamo dodatni problem, videćemo ko će to da vodi posle hapšenja dosadašnjeg direktora Interopla, pa ćemo videti ko će to proceduralno da vodi.

Kada bi imali čoveka na tom mestu iz neke zemlje koja nije priznala Kosovo, znali bi da ne bi imali probleme bar sa te proceduralne strane, objasnio je.

Vučić kaže da će ministar spoljnih poslova Ivica Dačić imati više putovanja narednih dana zbog toga, kao i da će ministar policije Nebojša Stefanović biti posebno angažovan po tom pitanju sve do 1. novembra.

Predsednik Srbije dodaje da će se on i premijerka Ana Brnabić posebno angažovati po pitanju Interpola.

Kada je reč o vojsci Kosova, Vučić kaže da je na nama da upozorimo i da će nastaviti da moli i traži način kako da se to izbegne.

Ponovio je ono što je rekao na mitingu u Kosovskoj Mitrovici - da država Srbija neće ostaviti srpski narod bez podrške.

"Sve ćemo da molimo i da napravimo da do takvog neogovornog ponašanja ne dođe", naglasio je Vučić.

Kaže da se samo plaši nestabilnosti, dok nema nikakav strah kada je u pitanju ekonomski napredak naše zemlje.

Poručio je da će Srbija mnogo brže da stiže i prestiže mnoge zemlje u ekonomiji i da upravo zato neki hoće da nas vrate u vrate u prošlost i regionalne sukobe.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić o Vojsci Kosova: U teškoj smo situaciju, kopaju i rukama i nogama

Izvor: Vesti-online.com, 15.Okt.2018

"Najave s Kosova o formiranju Vojske izazivaju strah kod Srba", izjavio je predsednik Srbije i dodao da je trenutno Srbija u teškoj poziciji...Prema njegovim rečima, "neki od naših zapadnih partnera rade bukvalno i rukama i nogama kako bi Kosovo postalo član Interpola". Zbog toga će, kako je rekao,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.