Posle 70 godina sveštenici ponovo u Vojsci Srbije

Izvor: Kurir, 31.Jul.2013, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle 70 godina sveštenici ponovo u Vojsci Srbije

U Vosci Srbije od sutra će, posle više od sedam decenija, ponovo biti raspoređeni vojni sveštenici - osam pravoslavnih sveštenika i po jedan imam i kapelan

BEOGRAD - U Vosci Srbije od sutra će, posle više od sedam decenija, ponovo biti raspoređeni vojni sveštenici - osam pravoslavnih sveštenika i po jedan imam i kapelan.

Njima su danas u Upravi Generalštaba Vojske Srbije za ljudske resurse na svečanosti pročitani ukazi o postavljanju na dužnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << oficira verske službe. Pukovnik Milan Aksić istakao je da, posle više od sedam decenija, Vojska Srbije dobija oficire verske službe, ostvarujući tako ustavno pravo pripadnika naše vojske na slobodu veroispovesti.

"Od sutra zvanično postajete oficiri Vojske Srbije, što znači da ćete morati da se ponašate kao oficiri, i da poštujete kodeks časti naše vojske", istakao je Aksić.

Svečanosti su prisustvovali i vladika Porfirije i nadbiskup Stanislav Hočevar, navela je Vojska Srbije u saopštenju na svom sajtu.U Generalštab Vojske Srbije biće raspoređani pravoslavni sveštenik, kapelan i imam, dok će po jedan pravoslavni sveštenik biti na vojnoj akademiji i Vojno medicinskoj akademiji.Petorica pravoslavnih sveštenika biće raspoređeni u jedinicama Vojske Srbije.

Vojni sveštenici - oficiri, neće nositi i upotrebljavati oružje, niti će moći da komanduju.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od sutra u Vojsci Srbije ponovo sveštenici

Izvor: Blic, 31.Jul.2013

U Vosci Srbije od sutra će, posle više od sedam decenija, ponovo biti raspoređeni vojni sveštenici - osam pravoslavnih sveštenika i po jedan imam i kapelan...Njima su danas u Upravi Generalštaba Vojske Srbije za ljudske resurse na svečanosti pročitani ukazi o postavljanju na dužnosti oficira...

Nastavak na Blic...

Od sutra u vojsci ponovo sveštenici

Izvor: B92, 01.Avg.2013, 00:26

Beograd -- U Vosci Srbije od sutra će, posle više od sedam decenija, ponovo biti raspoređeni vojni sveštenici - osam pravoslavnih sveštenika i po jedan imam i kapelan...Njima su danas u Upravi Generalštaba Vojske Srbije za ljudske resurse na svečanosti pročitani ukazi o postavljanju na dužnosti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.