U Novom danu o poverenju mladih u institucije

Izvor: N1 televizija, 07.Nov.2018, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Novom danu o poverenju mladih u institucije

Kakav je odnos mladih u Srbiji prema institucijama? Šta prvo pomisle kada čuju Skupština Srbije, Vojska Srbije, Predsednik, Premijer, ime određenog ministarstva ili neke druge institucije? Ovom tematikom bavila se Krovna organizacija mladih Srbije koja je sprovela istraživanje o poverenju mladih u institucije Republike Srbije.

O tome razgovaramo sa našim gostima- Stefanom Đorđevićem iz Krovne organizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << mladih Srbije i Ivanom Miloradov iz OPENS-a (Omladniska Prestonica Evrope Novi Sad).

Društveno-političke aktuelnosti kroz pregled štampe komentariše urednik "Nedeljnika" Veljko Lalić.

Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma obeležava se 9. novembra. Borba protiv ksenofobije, svih oblika ekstremizma, uključujući i najmračniji oblik – fašizam, misija je pokreta "Novi Optimizam" od njegovog nastanka. Ove godine Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma obeležiće na dva mesta - različitim događajima. U Ustanovi kulture Parobrod biće održana tribina pod nazivom "Gde stanuje ekstremizam", a u Lazarevcu istog dana u 19h očekuje nas još jedna tribina - zove se "Koja je tvoja crvena linija?", uz izložbu karikatura Dušana Petričića i Predraga Koraksića Coraxa. Naši gosti su istoričar Milovan Pisarri i karikaturista Predrag Koraksić Corax.

U Beogradu se održava 6. Kongres transfuziologa Srbije, koji prvi put ima međunarodni karakter. Učesnici će imati priliku da se upoznaju sa najnovijim dostignućima i temama iz oblasti transfuziologije, što će im pomoći da bolje razumeju izazove i mogućnosti koji nas očekuju u budućnosti, kao i da čuju izlaganja svetski priznatih stručnjaka. Posebna pažnja biće posvećena implementaciji novog Zakona o transfuzijskoj medicini i principima savremene reorganizacije transfuzione službe Srbije koja je u toku, promociji Registra davalaca retkih krvnih grupa i Registra davalaca koštane srži. Sa transfuziolozima će razgovarati reporterka Neda Kurjački.

U toku su prijave za nagradni konkurs pod nazivom "Imam rešenje za pametniji grad", u okviru kojeg će se biti nagrađene najbolje ideje u oblasti "pametnih gradova". Cilj konkursa je osnaživanje lokalne startap zajednice, kao i motivacija i podrška kreativnim, mladim i talentovanim ljudima da iskažu, uobliče i razviju svoje ideje. O tome govori novinar Marko Mudrinić.

Pop pevačica Aleksandra Radović zakazala je novo druženje sa svojom publikom za 16. novembar u Sava Centru. Nakon pauze od skoro dve godine, Aleksandra će Beograđanima pevati svoje najveće hitove, kao i pesme sa poslednjeg albuma "Carstvo". Ona je naša gošća.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.