Tvrdnje da Srbija izvozi oružje u Jemen su laž

Izvor: B92, 19.Sep.2019, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tvrdnje da Srbija izvozi oružje u Jemen su laž"

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ponovo je odbacio kao neosnovane tvrdnje bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Srbije (VS) Zdravka Ponoša.

Reč je o tvrdnjama Ponoša da Srbija izvozi oružje u Jemen i da je na tome angažovan i otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Povodom optužbi od strane funkcionera Narodne stranke Zdravka Ponoša, na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića i oca ministra spoljnih poslova Nebojše Stefanovića, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da Srbija izvozi oružje za Jemen, ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je za Fokus na O2 TV da Ponoš - kao nekadašnji načelnik Generalštaba - samo pred stranim medijima može da iznosi takve laži.

„Znamo da je Zdravko Ponoš na toj funkciji više služio stranim interesima, nego Srbiji. Kada neko ko nije komandovao ni četom postane načelnik Generalštaba odmah posle toga to vam onda govori na koji je način do toga došao – došao je preko ambasadora. E, sad, tako se i danas ponaša“, izjavio je ministar odbrane.

„Država Srbija ne izvozi nikakvo oružje u Jemen. Mi smo, inače, u prvih pet zemalja u svetu po transparentnosti prodaje naoružanja. Zar stvarno neko misli da možemo da prevarimo Amerikance, Ruse, Kineze, čitav svet, a da oni to ne znaju? Ta zlonamerna laž, da otac ministra Stefanovića na bilo koji način utiče na prodaju bilo kog metka u ovoj zemlji je strašna glupost. Ali to je laž koja se plasira planski, sa namerom.“, kaže Vulin.

"U srpskoj odbrambenoj industriji radi oko 13.000 ljudi, još 20.000 sarađuje i kada odbrambenu industriju proglasite za organizaciju koja podržava teroriste, onda će budući strani kupci da kažu: „Pa da li je baš pametno kupovati od njih? Napad na državu i pojedince, bez ijednog dokaza, uz sijaset demantija na takve laži, u svakom slučaju šteti državi Srbiji i svima onima koji joj dobro misle", zaključio je Vulin.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vulin: Tvrdnje da Srbija izvozi oružje u Jemen su laž

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2019

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ponovo je danas odbacio kao neosnovane tvrdnje bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Srbije (VS) Zdravka Ponoša da Srbija izvozi oružje u Jemen i da je na tome angažovan i otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića..."Država Srbija ne izvozi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.