Sve ulice BLOKIRALI ZBOG predsednika Srbije: Vučić u Kini dočekan uz NAJVIŠE DRŽAVNE počasti! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Sep.2018, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve ulice BLOKIRALI ZBOG predsednika Srbije: Vučić u Kini dočekan uz NAJVIŠE DRŽAVNE počasti! (FOTO/VIDEO)

Još jedna istorijska poseta našeg predsednika!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas u Peking, u posetu Kini, gde će učestvovati na Svetskom ekonomskom forumu, poznatijem kao "letnji Davos".

Pročitajte i:

Na aerodromu u Pekingu predsednik Srbije dočekan je uz najviše počasti, uz gardu kineske vojske, a čast mu je ukazana i time što su sve ulice za prolazak konvoja, duž rute predsednika Vučihca, bile očišćene od saobraćaja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Šef srpske države sastaće se sutra u Pekingu, sa privrednicima, predstavnicima velikih kineskih kompanija i banaka.

Drugog dana boravka u glavnom gradu Kine Vučić će, kako je planirano, imati susret sa predsednikom Kine Si Ðipingom, a nakon sastanka biće potpisani bilateralna dokumenta u prisustvu dvojice predsednika.

Predsednik Si prisustvovaće potpisivanju dva sporazuma sa Srbijom, koncesionim ugovorima, zajam za obilaznicu, što, kako ističu domaćini, predsednik Kine obično ne radi.

U sredu predsednik Vučić sastaće se sa premijerom Kine Li Kećijangom na letnjem Davosu, koji se održava u Tjenđinu.

On će prisustvovati otvaranju 12. godišnjeg sastanka pod nazivom "Novi pobednici", u organizaciji Svetskog ekonomskog foruma, te će imati i sastanke sa guvernerom provincije Hebej, Su Ðinom, i predstavnicima HBIS-a, te i šefom Svetskog ekonomskog foruma Martinom Švabom.

Kina kao investitor već je značajno prisutna u Srbiji, gde kineske kompanije realizuju niz velikih infrastrukturnih projekata, a svojevremeno je "spasla" Železaru u Smederevu.

Uoči predsednikove posete, kineska kompanija "Ziđin Majning Grup" izabrana je za strateškog partnera RTB Bor.

Kinezi u Bor planiraju da ulože 1,46 milijardi dolara, a grupacija ima obavezu da investira i 350 miliona dolara za dokuapitalizaciju RTB Bora.

Vučić je, nakon saopštenja o izboru strateškog partnera za RTB Bor, rekao da su Kinezi najmoćniji i kontrolišu uveliko svetsko tržište bakra, a vest o strateškom partneru je velika stvar za čitav istok Srbije.

Predsednici Vučić i Si će, tokom susreta u Pekingu, kako je ranije najavljeno, verifikovati specijalni ekonomski paket od najmanje 10 ekonomskih ugovora kojim će Srbija, pored rešenja za RTB Bor, obezbediti kapitalne investicije u oblasti infrastrukture, saobraćaja, poljoprivrede, industrije i informacionih tehnologija, vredne preko 1,5 milijardi dolara.

Predsednik Vučić ocenio je, uoči puta u Kinu, da će njegova poseta biti jedna od najznačajnijih koju je ikada imao, kako ekonomski, tako i u političkom smislu.

On je kazao da su najmoćnije kompanije iz te zemlje najavile da sa nama hoće da razgovaraju.

- Nadam se i očekujem da ćemo doneti dobre i vazne vesti za nase građane i dodatno ubrzati rast nase ekonomije - rekao je Vučić.

Istakao je da se očekuje mnogo sporazuma, a kao najvažniji naveo je sporazum sa "Ziđinom" za RTB Bor.

On je istakao da će značaj sporazuma sa "Ziđinom" da se oseti 2020. godine i da će se to odraziti na dodatnih 1,5 odsto privrednog rasta godišnje.

Rekao je i da će biti potpisan ugovor "Linglongom" od gotovu milijardu dolara što će promeniti gotovo sve u Zrenjaninu, ali i srednjem i juznom Banatu i celoj Srbiji biti od značaja.

Najavio je i druge sporazume vezane za investicije u Zrenjaninu, kao i za industrijsku zonu i druge vazne investicije i znacajne projekte za napredak Srbije.

Najavio je saradnju sa Kinom i kineskom bankom kada su u pitanju obilaznica oko Beograda, Koridor 10 i drugi infrastrukturni projekti.

Vučić je istakao da očekuje da će rešiti, tokom posete, i pitanje Industrijskog parka, te najavio da će biti potpisano više raznovrsnih infrastrukturnih projekata.

Inače, ovogodišnji "letnji Davos" održaće se u znaku Četvrte industrijske revolucije, a ima za cilj da podstakne globalne inovacije i rešenja globalnih izazova.

Kako je najavljeno u saopštenju Svetskog ekonomskog foruma, konferencija će biti najveća do sada, sa više od 2.000 učesnika iz 100 zemalja, koji će razgovarati o principima, protokolima, standardima i rešenjima za održivu budućnost sveta.

Četiri zemlje biće zastupljene na ovoj konferenciji sa šefovima država ili vlada -pored predsednika Vučića "letnjem Davosu" prisustvovaće predsednik Estonije Kersti Kaljulaid, predsednik Letonije Raimonds Vejonis, premijer Samoe Tuilaepa Lupesoliai Sailele Malielegaoi - a 38 zemalja biće predstavljeno na nivou potpredsednika vlade ili ministara.

U prvom planu posete Kini i za Srbiju će biti ekonomske teme ali, pošto je Kina jedan od naših najvažnijih medunarodnih partnera, kada je reč o Kosovu, to će biti i prilika za razgovore o kosovskom problemu.

U delegaciji Srbije, koju predvodi predsednik Vučić, su potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar finansija Siniša Mali, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i guvernerka Jorgovanka Tabaković.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kina: Stao saobraćaj zbog Vučića (FOTO, VIDEO)

Izvor: Mondo, 16.Sep.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas u Peking, u posetu Kini, gde će učestvovati na Svetskom ekonomskom forumu, poznatijem kao "letnji Davos"...Na aerodromu u Pekingu predsednik Srbije dočekan je uz najviše počasti, uz gardu kineske vojske, a čast mu je ukazana i time što su...

Nastavak na Mondo...

KINESKI LIDER UČINIO VELIKU ČAST SRBIJI: Điping prisustvuje potpisivanju zajma za obilaznicu

Izvor: Večernje novosti, 16.Sep.2018

Prvi čovek Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas u glavni grad Kine. Vučić i srpska delegacija na pekinškom aerodromu dočekana je uz najviše vojne počasti KINESKI predsednik Si Đinping prisustvovaće potpisivanju dva koncesiona ugovora koji se tiču izgradnje obilaznice...

Nastavak na Večernje novosti...

Vučić se oglasio posle prvog dana posete Kini: Važan dan za Srbiju, šansa za UBRZANI NAPREDAK (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Sep.2018, 07:11

Šef srpske države danas se sastao sa privrednicima, predstavnicima velikih kineskih kompanija i banaka..Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u poseti Kini gde učestvuje na Svetskom ekonomskom forumu, poznatijem kao "letnji Davos"...Pročitajte i:....18.52 - Vučić se oglasio posle prvog...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Vučić se sastao sa kineskim privrednicima

Izvor: Blic, 17.Sep.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić završio je danas u Pekingu razgovore s predstavnicima kineskih kompanija sastankom s predstavnicima preduzeća "China Road and Bridge corporation“.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.