Šutanovac: Visok nivo poverenja u vojsku

Izvor: Politika, 11.Okt.2011, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac: Visok nivo poverenja u vojsku

ŠABAC – Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je danas je pokazatelj veoma visokog nivoa poverenja u Vojsku Srbije to što izuzetno veliki broj mladića i devojaka žele da budu profesionalni vojnici.

Šutanovac je rekao novinarima da danas na jedno upražnjeno mesto u vojsci u pojedinim gradovima i opštinama ima čak i više desetina kandidata i dodao da je i za dobrovoljno služenje vojnog roka veliko interesovanje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << />
On je naveo da to ukazuje da je proces profesionalizacije VS urađen na najbolji mogući način.

„Posebno me raduje što veliki broj i mladića i devojaka želi da se pridruži Vojsci Srbije”, rekao je Šutanovac, dodavši da je i za dobrovoljno služenje vojnog roka veliko interesovanje.

Prema njegovim rečima, za 500 mesta za dobrovoljno služenje vojnog roka u septembru je bilo više od 1.500 kandidata.

„To ukazuje da je poverenje u Vojsku Srbije na vrlo visokom nivou”, rekao je on ocenivši da u sadašnjem vremenu profesionalni vojnici imaju mogućnost da napreduju, zarade plate i osnuju porodice.

Šutanovac je podsetio da tako nije bilo u prošlosti kada su vojnici na služenju vojnog roka „precrtavali datume na kalendaru kako bi što pre otišli kući”.

Ministar odbrane prethodno je obišao pogon Pilanu vojno građevinske ustanove „Beograd” koji je smešten u šabačkoj kasarni „Cerski junaci”.

Tanjug

objavljeno: 11.10.2011

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šutanovac: Visok nivo poverenja u vojsku

Izvor: S media, 11.Okt.2011

Poverenje u Vojsku Srbije je na zavidnom nivou, izjavio ministar odbrane Dragan Šutanovac. Veliki broj građana želi da postane profesionalni voojnici. ..Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je danas je pokazatelj veoma visokog nivoa poverenja u Vojsku Srbije to što izuzetno veliki broj mladića...

Nastavak na S media...

VOJSKA GRADI MONTAŽNE KUĆE U VALJEVU I ŠAPCU

Izvor: Kurir, 11.Okt.2011

ŠABAC- Ministar odbrane Dragan Šutanovac najavio je da će vojska početi izgradnju montažnih stanova za vojna lica i penzionere i da će taj model predložiti policiji..."Prve montažne jedinice, 50 stanova sa parkingom i malim dvorištima, gradićemo u Valjevu, a zatim i u Šapcu. Na taj način...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.