Srpsko-ruske komemorativne svečanosti u Spomen-kompleksu „Čačalica“

Izvor: Vostok.rs, 19.Okt.2020, 09:04

Srpsko-ruske komemorativne svečanosti u Spomen-kompleksu „Čačalica“

Delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koju je predvodio brigadni general Petar Latković, položila je vence u Spomen-kompleksu „Čačalica“ u Požarevcu u okviru državne ceremonije odavanja počasti borcima i civilima stradalim u Drugom svetskom ratu.
Komemorativno okupljanje, uz državne i vojne počasti, počelo je ceremonijom polaganja venaca i odavanja počasti kod Spomen-kosturnice stradalih pripadnika Crvene armije, a potom su delegacije odale počast žrtvama kod Spomen-kosturnice rodoljuba stradalih u Drugom svetskom ratu. Vence su položili i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, koji je predvodio državnu ceremoniju, predstavnici Grada Požarevca, diplomatski predstavnici Ruske Federacije i Republike Belorusije, predstavnici Svesrpskog Kozačkog saveza i drugih udruženja za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije i srpsko-ruskog prijateljstva. Organizator komemorativne svečanosti je Odbor Vlade Republike Srbije za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.