Spomen medalje mirovnjacima iz Srbije, Mađarske, Slovačke

Izvor: B92, 27.Sep.2017, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spomen medalje mirovnjacima iz Srbije, Mađarske, Slovačke

Beograd -- Pripadnicima kontingenta Vojske Srbije i oružanih snaga Mađarske i Slovačke u Beogradu su uručene vojne spomen medalje.

Medalje su vojnicima uručene povodom uspešnog angažovanja u mirovnoj operaciji UN na Kipru.

Odlikovanim pripadnicima tri vojske spomen medalje uručio je na svečanosti u kasarni Topčider načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, saopšteno je iz Vojske Srbije.

Vojska Srbije je prvi put, na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << početku sedme decenije angažovanja u mirovnim misijima UN bila domaćin svečanosti dodele medalja za zajedničko učešće njenih pripadnika i kolega iz oružanih snaga Mađarske i Slovačke u mirovnoj misiji UN na Kipru.

Svečanosti su prisustvovali i načelnik Generalštaba Oružanih snaga Mađarske general Tibor Benko, načelnik Generalštaba Vojske Slovačke general Milan Maksim kao i predstavnici diplomatskog kora i UN.

Čestitajući odlikovanima, Diković je ukazao na značaj zadatka koji slovački, mađarski i srpski vojnici, pod mandatom UN, zajedno obavljaju na Kipru.

Diković je dodao da je njihovo angažovanje u toj misiji ocenjeno najvišim ocenama nadležnih u misiji, UN i nacionalnim komandama.

Generali Benko i Maksim su ukazali na izvanrednu saradnju pripadnika tri vojske u okviru istog kontingenta u misiji na Kipru, objavljeno je na sajtu Vojske Srbije.

U misiji UN na Kipru Vojska Srbije učestvuje sa dva štabna oficira, dva vojna posmatrača, šest članova patrole i 37 pripadnika pešadijskog voda, u okviru slovačko-mađarskog kontingenta.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.