Specijalna brigada spremna i obučena za svaki izazov

Izvor: RTS, 29.Nov.2018, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Specijalna brigada spremna i obučena za svaki izazov"

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je Specijalna brigada najelitnija i najobučenija jedinica Vojske Srbije i da je spremna da izvrši svako naređenje državnog rukovodstva i vrhovnog komandanta i u potpunosti se može osloniti na nju.
"Srbija može da se osloni na Specijalnu brigadu i njenu spremnost da brani naš narod i naš način života bez obzira gde je on ugrožen", rekao je Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vulin koji je u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnika Milana Mojsilovića i komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića obišao pripadnike Specijalne brigade stacionirane u kasarni "Rastko Nemanjić" u Pančevu.

"Političke tenzije koje se dešavaju u našem okruženju nameću nam obavezu da budemo spremni na svaki odgovor i da budemo spremni za svaki izazov koji se može nametnuti našoj vojsci i našem narodu", istakao je ministar odbrane.
Dodao je da je Vojska Srbije opredeljena da živi u miru i predstavlja garant mira i stabilnosti, kao i bezbednosti svakog građanina Srbije, ali i naglasio da je i pored toga ona spremna i obučena da odgovori na svaki izazov.
"U narednom periodu još više ćemo uložiti u sve ono što je potrebno Specijalnoj brigadi da bude na visini zadatka, da odgovori na svaki izazov i potrebu. Već smo obezbedili poboljšanje materijalnog statusa svih pripadnika Specijalne brigade u skladu s naređenjem vrhovnog komandanta, a od iduće godine očekujemo još jedno povećanje plata od devet procenata", naveo je Vulin. 
Sve to će, dodao je, značajno uticati na kvalitet života svih naših pripadnika, a posebno pripadnika Specijalne brigade, što će uticati da oni i njihove porodice budu stabilni i sigurni.

Komandant Specijalne brigade brigadni general Miroslav Talijan rekao je da su "ovo ljudi koji vole svoj posao, koji vole svoju profesiju i iznad svega vole Srbiju i spremni su da se bore za nju".
Ukazao je da su u sklopu obilaska Specijalne brigade prikazana vrhunska osposobljenost pripadnika te jedinice u specijalno-fizičkom vežbanju, vatrenoj i taktičkoj osposobljenosti za rešavanje najsloženijih zadataka u okviru kompleksne protivterorističke operacije koje je izvedeno uz sadejstvo s pripadnicima Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.
"Naša otadžbina ima na koga da računa. Snage za hitno reagovanje će izvršiti svaki postavljeni zadatak", zaključio je general Talijan.
Nakon referisanja komandanta Specijalne brigade, ministar odbrane i načelnik Generalštaba obišli su taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme koje se nalazi na upotrebi u toj jedinici i prisustvovali prikazu osposobljnosti srpskih specijalaca.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Specijalna brigada spremna da izvrši svako naređenje

Izvor: Vostok.rs, 30.Nov.2018, 11:44

Specijalna brigada je naša najelitnija i najobučenija jedinica. Ona je spremna da izvrši svako naređenje našeg državnog rukovodstva i vrhovnog komandanta i u potpunosti možemo da se oslonimo na nju - rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.