Specijalna brigada od dans odgovara samo načelniku GŠVS

Izvor: Mondo, 02.Apr.2019, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Specijalna brigada od dans odgovara samo načelniku GŠVS

Specijalna brigada Vojske Srbije (VS) iz Pančeva od danas pod neposrednom komandom načelnika Generalštaba Vojske Srbije, saošteno je iz Ministarstvo odbrane.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Ministarstvo pojašnjava da je promena u lancu komandovanja urađena kako bi se "povećala brzina reagovanja i pojednostavila linija komandovanja najelitnijom brigadom Vojske Srbije".

I Vulin >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << položio zakletvu (FOTO, VIDEO)

Kako se navodi, promena položaja Specijalne brigade doneta je na osnovu smernica predsednika Srbije Aleksandra Vučića (koji inače po Ustavu komanduje vojskom i razrešava i unapređuje oficire), a datih na Analizi operativnih sposobnosti Vojske Srbije za 2017. godinu.

Načelnik GŠ: Vojska na Kosovu? Ne mogu da isključim!

Specijalna brigada VS formirana je 2006. godine a od 2007. godine bila je u sastavu Kopnene vojske.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.