Sednica kolegijuma Ministarstva odbrane

Izvor: RTS, 16.Dec.2019, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sednica kolegijuma Ministarstva odbrane

Zajednička sednica Kolegijuma ministra odbrane i proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba Vojske Srbije održana je na Tari. Sednici je predsedavao ministar odbrane Aleksandar Vulin.
Na sednici je razmatrana realizacija ključnih aktivnosti Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i predstavljena analiza dostignutog stepena razvoja snaga >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i sposobnosti za informacionu bezbednost i sajber odbranu.
Vojska Srbije je u 2019. godini, opremanjem novim sredstvima naoružanja i vojne opreme, modernizacijom postojećih sredstava NVO, unapređenjem obuke kao i poboljšanjem materijalnog položaja i životnog standarda svojih pripadnika, značajno ojačala svoje kapacitete u svim segmentima, zaključeno je na zajedničkoj sednici kolegijuma.
Ocenjeno je da vojna neutralnost Srbije omogućava uspešan razvoj partnerske saradnje sa drugim armijama u skladu sa nacionalnim i odbrambenim interesima Srbije, što je i ubuduće čvrsto opredeljenje.
Naredne težišne aktivnosti biće na dodatnim reformama Vojske Srbije i razvijanju sistema odbrane u skladu sa naređenjima predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, sa ciljem daljeg jačanja operativnih sposobnosti Vojske Srbije i standarda njenih pripadnika, očuvanja mira i zaštite bezbednosti svih građana Republike Srbije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.