Sarkisjan položio venac na Spomenik neznanom junaku na Avali

Izvor: RTS, 05.Okt.2019, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarkisjan položio venac na Spomenik neznanom junaku na Avali

Predsednik Republike Jermenije Armen Sarkisjan položio je uz vojne počasti venac na Spomenik neznanom junaku na Avali. Sarkisjan je sa gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem položio cveće na jermenske nadgrobne ploče koje se nalaze na Kalemegdanu.
Ceremoniji polaganja venca prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vojske Srbije general Milan Mojsilović, savetnik predsednika Republike za bezbednost Milorad Veljović i članovi delegacije Republike Jermenije.

Nakon polaganja venca, predsednik Sarkisjan u spomen-knjigu je upisao: "Na ovom istorijskom mestu sećamo se svih onih koji su dali živote za svoju otadžbinu".
Armen Sarkisjan položio je s gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem cveće na jermenske nadgrobne ploče koje se nalaze na Kalemegdanu.
Spomenik koji je obišao predsednik Jermenije sa suprugom svedoči o viševekovnom prisustvu zajednice Jermena u Beogradu.
Nadgrobni spomenici na Gornjem gradu Beogadske tvrđave samo su reprezentativni primerci iz fonda Narodnog muzeja a na Kalemegdanu su od 80-tih godina 20. veka.

Spomenici potiču sa Jermenskog groblja u Beogradu koje je bilo na potezu od današnjeg Zelenog venca do ulica Carice Milice i Maršala Birjuzova.
Posle polaganja cveća, predsednik Jermenije sa suprugom i domaćinom, gradonačelnikom Zoranom Radojičićem, obišao umetnički Paviljon "Cvijeta Zuzorić". 
Armen Sarkisjan boravi u zvaničnoj je poseti Srbiji. On se sastao sa predsednikom Srbije, premijerkom, predsednicom parlamenta i ministrom spoljnih poslova.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je otvaranje ambasade Srbije u Jerevanu do kraja godine, kao i ukidanje viza za jermenske građane u cilju daljeg jačanja prijateljstva jermenskog i srpskog naroda. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić i Sarksjan položili vence na jermenski spomenik

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2019

Predsednici Srbije i Jermenije Aleksandar Vučić i Armen Sarkisijan položili su danas u Zemunu vence na jermenski hačkar - krst kamen, simbol srpsko-jermenskog prijateljstva...Krst kamen je i simbol zahvalnosti jermenskog naroda sedmorici pripadnika RV i PVO poginulim 1988. dok su prevozili humanitarnu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vučić i Sarkisjan položili vence na jermenski spomenik

Izvor: RTS, 05.Okt.2019

Predsednici Srbije i Jermenije, Aleksandar Vučić i Armen Sarkisjan, položili su u Zemunu vence na jermenski hačkar – krst kamen, simbol srpsko-jermenskog prijateljstva. . Krst kamen je i simbol zahvalnosti jermenskog...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.