SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL: Prikaz sposobnosti Vojske Srbije ŠTIT 2022 u subotu (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Apr.2022, 15:50

SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL: Prikaz sposobnosti Vojske Srbije "ŠTIT 2022" u subotu (FOTO/VIDEO)

Vojni spektakl na Batajnici.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije organizuju prikaz sposobnosti Vojske Srbije "ŠTIT 2022" u subotu 30. aprila 2022. godine na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici.

Na prikazu sposobnosti koji počinje u 11 časova učestvovaće deo Ratnog vazduhoplovstva i PVO, Kopnene vojske, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade.

Pored prikaza posetioci će biti u prilici >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da od 8.30 do 15 časova pogledaju izloženo savremeno naoružanje i vojnu opremu, sredstva iz razvoja, kao i da uživaju u letačkom programu.

U aktivnostima na vojnom aerodromu učestvovaće više od 1000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, više od 300 sredstava naoružanja i vojne opreme i 40 vazduhoplova.

U okviru priprema za prikaz sposobnosti, od 26. do 29. aprila, vojni vazduhoplovi nadletaće područje Beograda.

Podsećamo, prikazu vežbe bi trebalo da prisustvuje i predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.