SRBIJA PRIPREMA SVOJU BORBENU GOTOVOST! Vojska se svakodnevno obučava (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2019, 02:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIJA PRIPREMA SVOJU BORBENU GOTOVOST! Vojska se svakodnevno obučava (FOTO)

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je danas taktičkoj vežbi "Jesen 2019" koju u rejonu Deliblatske peščare izvode pripadnici Petog bataljona Vojne policije

Ministar Vulin je istakao da ne prođe ni jedan dan u godini a da Vojska Srbije negde ne obučava svoje pripadnike, da se ne priprema i da ne poboljšava svoju borbenu gotovost.

- I svako jačanje Vojske Srbije je uvek dobra vest za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << čitav Balkan, jer što je Vojska Srbije snažnija, što je država Srbija snažnija, što su Srbi gde god da žive sigurniji, mirniji i zaštićeniji, to će Balkan i mir na Balkanu biti duži i trajniji. Vojska Srbije je čuvar mira, Vojska Srbije je garancija mira i Vojska Srbije je garancija da će država Srbija napredovati, rasti, da će se razvijati da će biti stabilna, sigurna, pa i da će naš ekonomski razvoj napredovati – naglasio je ministar odbrane.

Prema njegovim rečima, svakog dana Vojska Srbija oprema svoje pripadnike.

- Svaki dan pripadnici Vojske Srbije se pripremaju da su u stanju da izvrše svako naređenje vrhovnog komandanta, da izvrše svako naređenje državnog rukovodstva i da sačuvaju mir, stabilnost i bezbednost naše zemlje, ali i Srba, gde god da oni žive – zaključio je ministar Vulin.

Govoreći o vežbi, komandant Petog bataljona Vojne policije potpukovnik Vladimir Petrić istakao je da je danas izveden prikaz u okviru taktičke vežbe "Jesen 2019" koji je realizovala četa Vojne policije iz sastava bataljona.

- Na današnjem prikazu mogli ste da vidite realizaciju zadataka na kontrolnom punktu u kombinaciji sa zasedom i ostalim elementima obezbeđenja određenih rejona i pravaca, a to su osmatračnice, zasede, objavnice i drugi elementi. Prikazano je šta radi kontrolni punkt u slučaju kada se lice sa vozilom ne zaustavi, rad službenih pasa prilikom napada na diverzanta, kao i napad na lice iz vojno-policijske zasede, gde se moglo videti kako se bez upotrebe hladnog oružja i samo fizičkim onesposobljavanjem hvata diverzant. Na kraju je prikazano i kako se vrši uviđaj na licu mesta događaja koji rade kriminalistički tehničari i referenti za suzbijanje kriminaliteta - naglasio je potpukovnik Petrić.

Кako je istakao potpukovnik Petrić na vežbi, uz pripadnike Petog bataljona, učestvuju i pripadnici 72. izviđačko-diverzantskog bataljona Specijalne brigade, što je veoma značajno u domenu razmene iskustava u cilju podizanja nivoa obučenosti pripadnika tih jedinica.

Pripadnici Petog bataljona Vojne policije u rejonu Deliblatske peščare izvode od 3.do 7. novembra taktičku vežbu "Jesen 2019" po temi Četa vojne policije u obezbeđenju određenih rejona i pravaca, blokadi, okruženju i uništenju diverzantske grupe.

Današnjem prikazu na vežbi "Jesen 2019" prisustvovali su i zamenik komandanta Кopnene vojske brigadni general Vladeta Baltić i načelnik Uprave Vojne policije brigadni general Rajko Milovanović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.