ŠPANSKI PREMIJER OSUDIO FORMIRANJE VOJSKE KOSOVA: To nikako ne vodi dobrim odnosima sa Srbijom

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Dec.2018, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠPANSKI PREMIJER OSUDIO FORMIRANJE VOJSKE KOSOVA: To nikako ne vodi dobrim odnosima sa Srbijom

Španski premijer Pedro Sančes je danas izjavio u Briselu da odluka vlasti u Prištini da krenu u formiranje vojske Kosova i uvođenje ogromnih carina za robu iz Srbije nikako ne vode dobrim odnosima sa Srbijom.Sančes je to rekao na završetku samita Evropske unije.

Na pitanje novinara kako vlada u Madridu gleda na to što su vlasti u Prištini, uprkos protivljenju mnogih članica EU, danas izglasale >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zakone o stvaranju vojske, potvrdio da su o tome šefovi država ili vlada zemalja EU razgovarali na sednici o spoljnoj politici, na zahtev predsednika Kipra Nikosa Anastasijadisa.

ALBANCI BRUTALNO PROVOCIRAJU SRBIJU! Slave nezavisnost: Sada imamo VOJSKU, više ne možete da UTIČETE NA KOSOVO!

Čepurin kod Vučića, nosi "poruku Moskve"

Španski premijer je predočio da je "stav Španije i svih članica EU da to nije put za pomirenje i da se uspostave dobri odnosi između Srbije i Kosova".

Ministar spoljnih poslova Španije Žozep Borelj je na ministarskom zasedanju

NATO prošle nedelje predočio da će Španija zatražiti da NATO prekine saradnju s vlastima u Prištini, ako one, uprkos stavu NATO, krenu u formiranje kosovske vojske.

Samit EU je visoka predstavnica Federika Mogerini sinoć izvestila da su vlasti u Prištini zakočile dijalog s Beogradom uvođenjem taksi od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije i porukama da će formirati kosovske oružane snage.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.