SMETAJU IM SRPSKE UNIFORME Delegaciji Vojske Srbije zabranjen ULAZAK U HRVATSKU

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Sep.2019, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SMETAJU IM SRPSKE UNIFORME Delegaciji Vojske Srbije zabranjen ULAZAK U HRVATSKU

Poseta bila najavljena

Delegaciji Vojske Srbije danas je zabranjen ulazak u Hrvatsku!

Delegacija, koju čine starešine sa Vojne akademije i kadeti i pitomci Vojne gimnazije, trebalo je da prisustvuje obeležavanju dana Jasenovačkih novomučenika i bila je najavljena.

Međutim, na graničnom prelazu Batrovci-Bajakovo, delegacija je zadržana i pretresena. U prtljagu su bile službene uniforme, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << što je, kako ističu u Ministarstvu odbrane, potpuno dozvoljeno i u skladu sa pravilima službe, a hrvatski carinici su delegaciji rekli da ne mogu da ih nose.

Članovi delegacije VS su bili spremni da ostave uniforme i produže put u civilu, ako je to jedini razlog za zadržavanje, ali su im carinici saopštili da to nije razlog i da danas neće ući u Hrvatsku.

Delegaciji je zatim izdata zabrana ulaska i vraćena je u Srbiju.

U dokumentu u kojem se navode razlozi za odbijanje ulaska naznačeno je da delegacija nema odgovarajuću dokumentaciju kojom bi opravdali svrhu i uslove svog boravka i da nisu dostavljeni na uvid dokazi za putovanje iz drugog razloga.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.